Autor: Informer.rs

01.06.2023.

14:10

Foto: Tanjug/AP

Sport

STIGLA POTVRDA: Mesi odlazi iz Pariz Sen Žermen!

Kuvao se odlazak Lionela Mesija iz Pariz Sen Žermena već neko vreme, a ukoliko je nekom bila potrebna potvrda - evo je! Trener Svetaca Kristof Galtije potvrdio je da Argentinac na kraju sezone napušta francuskog velikana, te da će mu duel protiv Klermona biti poslednji u dresu PSŽ-a. 

- Imao sa privilegiju da treniram jednog od najboljih igrača svih vremena. Protiv Klermona, Leo Mesi će odigrati poslednji meč na Parku prinčeva - rekao je Kristof Galtije. 

Lionel Mesi odbijao je da potpiše novi ugovor sa Svecima nakon Mundijala. Navodno, želeo je Argentinac iste uslove koji su navedeni u aktuelnoj saradnji, ali Pariz Sen Žermen nije bio spreman da mu ispuni iste. Zbog toga su pregovori nekoliko puta stopirani. 

Ipak, delovalo je da bi do preokreta moglo da dođe sve do pre mesec dana kada je Lionel Mesi samoinicijativno otišao u Saudijsku Arabiju i tako propustio trening Pariz Sen Žermena. Klub ga je odmah kaznio, Argentinac je isključen iz rada prvog tima, ali je ubrzo vraćen na raspolaganje Galtijeu. Bez obzira na to, deluje da Mesi takvu "blamažu" nije zaboravio francuskom velikanu te da je rešenje bila jedina opcija. 

Gde će Lionel Mesi nastaviti karijeru? Odgovor na to pitanje, jedno od najtraženijih, ne postoji. Argentinac još uvek nije doneo odluku o svojoj budućnosti. 

Informer

Povratak u Barselonu je aktuelna opcija, ali La Liga blokira njegov dolazak zbog finansijskih problema u katalonskom gigantu. Sa druge strane, Mesi na stolu ima bezobrazno bogate ponude iz Saudijske Arabije i MLS lige, ipak, pitanje je da li svetski šampion zbog sportskih motiva želi da napušta Evropu...

Pitanja je mnogo, odgovora malo, ali smo danas dobili jedan. Lionel Mesi na kraju sezone napušta Pariz Sen Žermen!