Autor: Informer.rs

02.06.2023.

17:30

Foto: Starsportphoto

Sport

SRBIJA IMA NOVOG SELEKTORA! Evo ko će ubuduće voditi 'orliće'

Nekadašnji šef stručnog štaba Čukaričkog, Radnika i Napretka dobio je danas poverenje čelnika Fudbalskog saveza Srbije! Na sednici Izvršnog odbora, kojom je presedavao Dragan Džajić, odlučeno je da iskusni stručnjak ubuduće vodi generaciju momaka do 21 godine, a na klupi će naslediti Gorana Stevanovića.

Đorđević je trenerski put počeo u beogradskim niželigašima, da bi potom bio pomoćnik u Bežaniji, Vojvodini i Čukaričkom. Od septembra 2020. do avgusta 2021. samostalno je vodio "brđane", potom je osam meseci radio u superligašu iz Surdulice, da bi poslednji angažman imao u Kruševcu.

Informer

Dušan Đorđević pred novim izazovom

Bio je kormilar Napretka od juna 2022. do februara ove godine, a sada ga očekuje novi izazov i ozbiljan posao, s obzirom da "orlići" u prethodna dva ciklusa nisu uspeli da odu na veliko takmičenje.

Srbiju na jesen očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će 2025. godine biti održano u Slovačkoj. U grupi smo sa Engleskom, Ukrajinom, Severnom Irskom, Azerbejdžanom i Luksemburgom, a novi ciklus startuje 12. septembra, kada ćemo ugostiti Azere.

Takođe, FSS je danas produžio i saradnju sa selektorima futsal selekcija. Tako na klupi muškog tima ostaje Dejan Majes, omladince nastavlja da vodi Marko Gavrilović, a sa ženskom futsal reprezentacijom i dalje će raditi Vladimir Jovanović.