Autor: Informer.rs

03.06.2023.

12:46

Foto: Reuters

Sport

MANČESTER NA NOGAMA! Siti i Junajted u borbi za čuveni trofej

Fudbaleri Mančester sitija i Mančester junajteda odmeriće snage u borbi za pehar prestižnog takmičenja, najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu! "Građani" će pokušati da dođu do drugog vrednog trofeja, posle osvajanja titule u Premijer ligi, dok "crveni đavoli" žele da koliko-toliko spasu sezonu i obraduju navijače!

U međusobnim duelima ove sezone skor je izjednačen - 1:1. Siti je jesenas pregazio gradskog rivala na "Itihadu" sa 6:3, dok su u januaru uzvratili izabranici Erika ten Haga i slavili na "Old Trafordu" sa 2:1. Kada je reč o tradiciji, Junajted je dosad osvajao FA kup čak 12 puta i ispred njega je samo Arsenal sa 14 trofeja, dok je aktuelni prvak Engleske slavio šest puta. 

Informer

Ko će do trofeja: Erik Ten Hag i Pep Gvardiola

Menadžer "građana" Pep Gvardiola (52) mogao bi da uđe u istoriju kao trener koji je u jednoj sezoni osvojio "tripletu", s obzirom da će Siti 10. juna igrati i finale Lige šampiona protiv Intera. Dosad su takav podvig napravili još samo Seltik, Ajaks, PSV, Inter, Bajern, dva puta Barselona i upravo Junajted.

Španac je potvrdio da će danas prednost na golu dati rezervnom čuvaru mreže Stefanu Ortegi ispred standardnog Edersona.

- Junajted zaslužuje našu punu pažnju i posvećenost. Nismo pominjali Inter prethodnih dana. Igrači su svesni šta nas čeka na "Vembliju", ovo je samo jedna utakmica i može svašta da se dogodi. Potrudićemo se da pružimo najbolju partiju i da slavimo na kraju. Želimo da pišemo istoriju, da obaramo rekorde. To je normalno, sport je takav i zato svi treba da uživamo u ovakvim mečevima - naglasio je Gvardiola.

"Crveni đavoli" planiraju da ostanu jedini tim na Ostrvu koji je osvojio "tripletu" i to 1999. godine, zbog čega će imati poseban motiv da slave u današnjem okršaju.

Informer

Markus Rašford se oporavio od povrede

Ten Hag će moći da računa na najboljeg strelca Markusa Rašforda, dok je Brazilac Antonio pod velikim znakom pitanja. Izostaće još i Antoni Marsijal, Lisandro Martinez i Marcel Zabicer.

- Šta je najvažnije u ovom finalu? Učiniti da Junajted ostane jedini engleski klub koji je osvojio "triplu krunu" - poručio je Rašford.