03.06.2023.

17:40

Foto: Starsportphoto

Sport

JAVOR DOVODI TRENERA SA EVROPSKIM ISKUSTVOM: Lazović poručuje: Haraćemo terenima Srbije

U izjavi za Informer Lazović je istakao da rukovodstvo vredno radi na pripremama za sledeću sezonu, a prvi korak je angažovanje kvalitetnog trenera. Klub se krajem maja rastao sa dotadašnjim šefom stručnog štaba Mladenom Dodićem.

Informer

Dragomir Lazović

Prvi čovek kluba ističe da će za nekoliko rešeno i da će klub spremno dočekati pripreme za narednu sezonu.
- Klub se intenzivno priprema za novu sezonu i korak napred. Ambicije su visoke i plan je da ih igrački kadar i sportski sektor isprate radom i igrama u narednih dvanaest meseci. Prvi korak je angažovanje trenera evropskog pedigrea i biografije. Sportski sektor izvršiće detaljnu analizu prethodne sezone i na osnovu toga odlučiti na koga od fudbalera računa u narednoj, s tim što je sigurno da nosioci igre neće napuštati klub, osim u slučaju kapitalnih ponuda. Probaćemo da izvršimo nadogradnju, koja će omogućiti iskorak u narednom takmičarskom ciklusu. Dok su igrači i stručni štab, nakon izborenog opstanka, na zasluženom odmoru, uprava kluba radi na logistici, sportskoj i finansijskoj infrastrukturi za narednu sezonu, sa samo jednim ciljem - da Javor, u skladu sa svojom himnom i unikatnim sloganom, ljulja po terenima širom Srbije  - jasan je Lazović.

Informer

Do poslednjeg kola Superlige, Javor je vodio borbu za opstanak, a predsednik kaže da klub uspeva da funkcioniše zahvaljujući sponzorstvu njegove porodične firme. 
- Naredna sezona biće15. takmičarska godina Javor Matisa u Superligi, od kada je Srbija samostalna država i on je na večnoj listi šesti. Više od dve decenije, Javor Matis ponosno dokazuje reputaciju kluba koji je sve rezultate ostvarivao isključivo na terenu, bilo da su u pitanju uspesi, bilo da je reč o povremenim padovima, nakon kojih je uvek kao feniks ustajao. Primer za to je i tek završena sezona, u kojoj je poštenim radom izboren opstanak, u poslednjim trenucima u sezoni. Klub opstaje isključivo zahvaljujući velikoj ljubavi i vizionarstvu porodice Lazović i kompaniji Matis Group, koja svoj klub uvodi u 111. rođendan, trudeći se godinama da poslovni model i iskustvo pretoči na fudbal. Javor je postao jedan od najvećih brendova regiona i klub prepoznatljiv po  razvoju i afirmisanju mladih igrača, koje je kasnije transferisao u veće klubove - zaključio je Lazović.