Autor: Informer.rs

03.06.2023.

19:00

Foto: EPA

Sport

MESI OD SAUDIJACA DOBIJA NAJVEĆI UGOVOR U ISTORIJI SPORTA! Pao dogovor, Argentinac od utorka ima novi klub!

Kako prenosi katalonski "Sport", šampion sveta sa Argentinom i još uvek igrač PSŽ-a će u utorak, 6. juna, i zvanično postati fudbaler saudijskog Al-Hilala, od koga će za višegodišnji ugovor dobiti zastrašujućih dve milijarde evra!

Informer

Mesi i Mbape od naredne sezone više neće igrati zajedno

Navodi se da će Leo potpisati ugovor na pet godina, što znači da će svake godine prihodovati najmanje 400 miliona evra! Nije precizirano da li će svih pet godina provesti u ulozi fudbalera ili će određeni period igrati, a potom obavljati ulogu ambasadora kluba. Saudijci planiraju da se kandiduju za organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine i da im Leo bude zaštitno lice.

Informaciju o prelasku Mesija u Al-Hilal preneli su brojni svetski mediji. Kako navodi "Sport", Saudijci su spremni da 6. juna objave da je Leo njihov novi član.

Informer

 

"Saudijski Al-Hilal namerava da u utorak objavi da je Mesi potpisao ugovor. Al-Hilal je ovaj datum postavio kao ključni kada će igrač reći konačno "da". Ni Leo neće odugovlačiti, jer ne želi da pretvori svoj prelazak u sapunicu. U subotu igra poslednji meč za PSŽ, a od ponedeljka može da bira novi klub. To će najverovatnije biti Al-Hilal", prenosi "Sport".

Ovaj list inače ima vrlo tačne informacije iz fudbalskog kluba Barselona, što dalje navodi na zaključak da katalonski gigant ipak nije uspeo da vrati svog legendarnog asa.

"Barselona ga je progonila tokom proteklog perioda. Ipak, nije bila u poziciji da parira ponudi Al-Hilala, pa zbog toga je izvesno da neće doći do novog ujedinjenja", navodi se u tekstu "Sporta".

Mesi će, ako se ove tvrdnje ispostave kao tačne, imati čak duplo veću platu od Kristijana Ronalda. Slavni Portugalac u Al-Nasru zarađuje 200 miliona evra godišnje.