03.06.2023.

17:57

Foto: Tanjug/AP

Sport

FA KUP JE OSVOJEN, NA REDU JE "UŠATI TROFEJ"! Siti savladao Junajted za titulu u najstarijem takmičenju! "Građani" slave kapitena Gundogana

Informer

Tanjug/AP

Bio je ovo prvi susret gradskih rivala iz Mančestera u finalu FA Kupa, koji je pripao Sitiju. Klubu Pepa Gvardiole sedmi put je pripao trofej popularnog takmičenja.

I pre nego što je meč počeo, svetski bukmejkeri davali su više šanse Sitiju, najviše zbog forme u kojoj se tim nalazi. Poslednje tri sezone malo ko u Premijer ligi mogao je da parira "nebesko plavima". Pritom, početak utakmice, za Gvardiolinu ekipu bio je kao iz snova. Samo što je lopta krenula sa centra, Gundogan je matirao Davida De Heu. Za gol mu je trebalo ukupno 12 sekundi, što je najbrži pogodak u finalu FA Kupa. Paralisao je taj pogodak igrače Junajteda, koji dugo vremena nisu mogli da sastave tri tačna pasa.

Kako je utakmica odmicala, delovalo je da Junajted nema šanse, osim nešto na pojednačni kvalitet. Dobru šansu da izjednači imao je u nadoknadi vremena imao je Skot Mektomini, ali igrači Sitija su raščistili gužvu i meč je bez trzavica priveden kraju.

Ovo bi mogla da bude istorijska sezona za Mančester siti, koji je već osvojio Premijer ligu i FA Kup. Za nedelju dana u Istanbulu će protiv Intera igrati finale Lige šampiona. I tu je Siti apsolutni favorit, tako da ima dobre šanse da okonča sezonu triplom krunom.