Autor: Informer.rs

06.06.2023.

12:49

Foto: EPAIMAGES

Sport

NA POMOLU NOVI RASPAD MILANA! Igrači besni zbog otpuštanja Maldinija

Sukob čuvenih asova "roso-nera" sa gazdom kulminirao je tokom jučerašnjeg dana. Italijanski mediji prenose da je sastanak bio napet i pun tenzije, pa je rastanak na kraju i logičan epilog, a danas se očekuje i zvanična potvrda.

Međutim, Maldinijev i Masarin najavljeni odlazak nije naišao na odobravanje od strane igrača i navijača. Proslavljeni tandem je bukvalno oporavio Milan posle sušnih godina i izostanka iz evropskih takmičenja. Dovođenjem Stefana Piolija na klupu, afirmacijom mladih igrača i pametnim poslovanjem prilikom biranja pojačanja, uspeli su da vrate "roso-nere" u sam vrh italijanskog fudbala.

Informer

Vlasnik Džeri Kardinale i Paolo Maldini imaju različite stavove

Velikan sa "San Sira" je tri puta zaredom izborio plasman u Ligu šampiona, prošle sezone je osvojio "skudeto" nakon 11 godina posta, a ove je stigao i do polufinala najjačeg klupskog takmičenja. Proslavljeni defanzivac i napadač zaslužni su za dovođenje igrača poput Zlatana Ibrahimovića, Tea Ernandeza, Rafaela Leaa, Olivijea Žirua, Fikaja Tomorija, Sandra Tonalija i Majka Menjana, pa zato i ne čudi šok u svlačionici.

"Igrači su besni zbog ovakvog razvoja događaja, a u tome prednjači Leao. On je pre samo nekoliko dana baš sa Maldinijem i Masarom pregovarao oko novog ugovora, koji je potpisao do 2028. godine. Portugalac je rekao da je znao za razdor između direktora i gazde kluba, nikada ne bi produžio saradnju. Razočaran je i Ernandez, ozbiljno razmišlja o odlasku ovog leta, kao i golman Menjan, kojeg već duže vreme vreba Čelsi. Ako se ovaj požar što pre ne ugasi, Milanu preti totalni raspad sistema u sezoni 2023/24.", piše ugledna "La Republika".

Navodno je kamen spoticanja između Kardinalea i tandema direktora bilo "viđenje budućih koraka na fudbalskom tržištu", gde je došlo do potpunog razmimoilaženja stavova oko strategije i planova za narednu sezonu.

Maldini nikako nije mogao da nađe zajednički jezik ni za izvršnim direktorom Đorđom Furnalijem, koji će ubuduće biti zadužen za pregovore i dovođenje pojačanja, zajedno sa šefom skauting službe Žefrijem Monkadom.

"Kardinale i Maldini nisu pričali samo o buždetu za letnji prelazni rok, već je tehnički direktor zahtevao znatno veću autonomiju u donošenju odluka. Međutim, većinski vlasnik je na to odgovorio da u klubu žele da uvedu potpuno drugačiji model rada, posle čega je bilo jasno da više ne mogu zajedno da nastave", prenose italijanski mediji.