Autor: Informer.rs

08.06.2023.

12:40

Foto: Reuters

Sport

EVO ZAŠTO JE MESI ODBIO MILIJARDU EVRA OD ARAPA! Argentinac će u AMERICI zaraditi DVOSTRUKO VIŠE!

Mnogi se pitaju zbog čega je jedan od najboljih fudbalera sveta odbio neverovatnih 1,2 milijardu evra od saudijskog Al Hilala, odgovor je - zbog još veće sume novca koju će zaraditi u Sjedinjenim Američkim Državama!

Informer

Mesi je priznao da nije bio srećan u Parizu

Nije više u pitanju samo fudbal. Da jeste, verovatno bi Argentinac prihvatio da se vrati u Barselonu i završi karijeru tamo gde je počeo i proveo 21 godinu. Jasno je da je odluka doskorašnjeg prvotimca Pariz Sen Žermena da se preseli u klub čiji je vlasnik čuveni Dejvid Bekam isključivo poslovne prirode.

- Doneo sam odluku. Ne vraćam se u Barselonu, idem u Inter Majami. Da je bilo do novca, otišao bih u Saudijsku Arabiju. Jasno je da mi to nije bilo na prvom mestu. Spreman sam za novi izazov. Želeo sam da napustim Evropu, da izađem iz centra pažnje i više razmišljam o svojoj porodici - poručio je Mesi.

Neće Leo dobiti "na ruke" više od milijardu evra koliko su mu davali Saudijci, ali će sigurno povećati svoje bogastvo, jer ne postoji veće i bolje tržište od američkog kada je reč o sportskom biznisu. Tako će Mesiju pripasti deo profita od kompanija "Apple" i "Adidas", koje su među najvrednijim na planeti i na njihov račun idu zasluge za njegov dolazak.

Informer

Leo izabrao Ameriku i zbog porodice

"Apple" će prenositi utakmice MLS lige na glovalnom nivou u narednih deset godina i to za 250 miliona dolara po sezoni. Proizvođač sportske opreme "Adidas" oblači argentinskog asa još od početka njegove profesionalne karijere, kao i svih 29 timova u ligi. Leo će imati deo profita od oba pomenuta giganta", piše ugledni "Atletik".

I tu se ova priča ne završava. Osvajač sedam Zlatnih lopti će selidbom na Floridu početi izgradnju svoje poslovne imperije, na koju će se fokusirati po okončanju karijere. Posle Dejvida Bekama i Zlatana Ibrahimovića, on je bez sumnje najveća zvezda koja će igrati u SAD.

Čim je saopšteno da će aktuelni prvak sveta sa Argentinom obući dres Inter Majamija, ovaj klub je skoro utrostručio broj pratilaca na društvenim mrežama, ali i značajno povećao tržišnu vrednost na čak 600 milijardi dolara.

"Mesi će inkasirati i deo prihoda od novih sezonskih pretplatnika na prenose mečeva MLS lige, kao i od prodaje ulaznica. Tu su još i prava na lik, kao i opcija za suvlasnička prava u Inter Majamiju", navodi "Atletik".

Verovali ili ne, već su drastično poskupele i karte za mečeve kluba sa Floride, sa 29 na 477 dolara. Stadion prima oko 18.000 ljudi, a svi s nestrpljenjem čekaju debi iskusnog asa, koji bi trebao da se dogodi 21. jula protiv Kruz Azula.

Leovim odlaskom iz Evrope završava se jedna era. Poslednje dve godine provedene u Pariz Sen Žermenu nisu bile uspešne jer, pre svega, nije osvojen toliko željeni trofej Lige šampiona.

- Nisam bio srećan u Parizu, nisam uživao i to je uticalo na moj i život moje porodice. Nedostajalo mi je sve. Sada samo želim da budem više sa svojim najbližima, da uživam u svakom danu. Imao sam sreću da ostvarim sve u fudbalu i zato je odlazak u Majami nešto malo izvan sporta - naglasio je Mesi.