Autor: Informer.rs

09.06.2023.

13:05

Foto: Reuters

Sport

GVARDIOLA DOVODI HRVATA! Siti dogovorio prvo pojačanje

Odlični vezista saopštio je čelnicima londonskog kluba da želi da se preseli na "Itihad", a već je dogovorio i lične uslove sa Mančester sitijem!

Prema informacijama britanskih medija, konačan dogovor premijerligaša oko visine obeštećenja očekuje se posle finala Lige šampiona 10. juna.

Kovačiću ugovor sa "plavcima" ističe narednog leta, pa je ovo idealna prilika da na "Stamford Bridžu" nešto zarade na njegovoj prodaji. Pogotovo što su u problemu zbog finansijskog-fer pleja, zbog čega će u predstojećem prelaznom roku morati više da prodaju, nego da kupuju igrače.

Informer

 

Nekadašnji đak zagrebačkog Dinama je u Čelsi stigao leta 2019. iz Real Madrida za 45 miliona evra, a prethodno je nosio i dres Intera. Za "plavce" je odigrao 221 meč, dao šest golova i upisao 15 asistencija, uz četiri osvojena trofeja, među kojima je i titula prvaka Evrope 2021.

Hrvatski reprezentativac trebao bi u ekipi Pepa Gvardiole da zameni Ilkaja Gundogana, koji će najverovatnije ovog leta kao slobodan igrač preći u Barselonu.

Pored Kovačića, londonski klub planira da proda još i Kristijana Pulišića, Hakima Zijeha, Kalidu Kulibalija, Pjera-Emerika Obamejanga, Cezara Azpilikuetu, Denisa Zakariju, Kaluma Hadsona-Odoija, Mejsona Maunta, Konora Galagera i Rubena Loftusa-Čika. Sa pozajmice se u Atletiko Madrid vraća Žoao Feliks, dok je Ngolo Kante prešao u Al Itihad.