Autor: Informer.rs

09.06.2023.

22:49

Foto: AP PHOTO

Sport

SANKCIJE FUDBALSKOG SAVEZA SRBIJE! Superligaš će naredne sezone prve dve utakmice odigrati pred PRAZNIM tribinama!

Odluku je donela Disciplinska komisija FSS-a u sednici koja je održana danas.

Novi Pazar je kažnjen zbog divljanja svojih pristalica tokom meča sa TSC-om iz Bačke Topole, kada su, na poluvremenu, pogodili vezistu gostiju Luku Ilića upaljačem u glavu.

Na svu sreću, povreda nije bila ozbiljnije prirode, pa nije zahtevala ušivanje i zavoje kao u finalu Lige Konferencija, kada su pristalice Vest Hema "otvorile" glavu Kristijanu Biragiju.

Pazarci su, tokom čitave sezone imali niz nacionalističkih ispada u kojima su vređali državu Srbiju, veličali ratne zločince i "državu" Sandžak.

Informer

Navijači Novog Pazara sa užasnim transparentima

Disciplinski organ, na čelu sa beskompromisnim predsednikom Ivanom Nikolićem, posebno je uzeo u obzir činjenicu da su Novopazarci višestruki povratnici u najviši rang. Superligaš sa „Čejskoin arene“, je i prvih šest kola protekle sezone bio domaćin pred praznim tribinama. 

Krajem marta, pristalice Novog Pazara imale su niz nacionalističkih uvreda i govor mržnje usmeren prema kapitenu kluba Filipu Kljajiću, koji je čak i napadnut prilikom izlaska. Tada je disciplinski organ Pazarce kaznio sa dve utakmice bez publike.

Informer

Novopazarci

Klubu je ostavljena mogućnost žalbe drugostepenom organu ukoliko žele da pokušaju da izbegnu sablasno prazan stadion sa Jošanice, međutim, pretpostavlja se da se iz uprave kluba neće žaliti na izrečenu disciplinsku meru.