11.06.2023.

09:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

NOVI SKANDAL DRMA SRPSKI FUDBAL: UEFA prijavila još jedan klub, sledi mu oduzimanje bodova

Nema mira u srpskom fudbalu, Disciplinska komisija opet kažnjava. Nakon što se iz Superlige Srbije u niži rang takmičenja preselila Kolubara, novi skandal potresao je domaći fudbal.

Evropska fudbalska unija (UEFA) poslala je dokaze Disciplinskoj komisiji FSS-a da je Radnički sa Novog Beograda nameštao ishod utakmice. Prema našim saznanjima, reč je o utakmici koja je odigrana 12. maja ove godine protiv Radničkog u Sremskoj Mitrovici. Kako je objasnio naš izvor, UEFA je skupila sve detalje šta se dešavalo.

Informer

Igrači Radničkog Novi Beograd

- Reč je o utakmici Radnički (SM) - Radnički (NB) koja je završena pobedom domaćina 5:0. Četvorica fudbalera gostujuće ekipe kladila su se da će domaćin dati dva ili više gola u prvom poluvremenu. Upravo to se i desilo, domaći tim vodio je na poluvremenu 2:0. UEFA je klub pratila još od zimskih priprema, pošto je nameštao na prijateljksim mečevima. Sada je sve stiglo na naplatu - objašnjava naš izvor.

Pošto je reč o prvom prekršaju, klub neće biti izbačen u niži rang takmičenja, već će mu najverovatnije biti oduzeti bodovi za sledeću sezonu.

Informer

- Kad je prvi prekršaj, kazna je uglavnom finansijska. Ako bude oduzimanja bodova, odnosiće se na sledeću sezonu i Radnički će početi iz minusa - zaključuje naš izvor.

Saznanja Informera potvrdio je i predsednik Disciplinske komisije FSS-a Ivan Nikolić.

- Disciplinska komisija FSS pokrenula je postupak protiv Radničkog sa Novog Beograda po prijavi UEFA. Odeljenje za integritet je dostavilo pisani materijal. Zatražili smo izjašnjenje od aktera iz Radničkog, a moraćemo verovatno i usmeno da ih saslušamo. Nakon toga donećemo odluku - zaključio je Nikolić.