Autor: Informer.rs

14.06.2023.

09:52

Foto: Tanjug/AP

Sport

NBA NAJGLEDANIJI U PET GODINA! Jokićeve majstorije u ovogodišnjem plej-ofu gledao rekordan broj ljudi

Doigravanje NBA lige ove godine trajalo je 31 utakmicu, a prosečno je uz "ESPN" kanal bilo pet ipo miliona gledalaca, što je veći broj od prošle godine za čak devet odsto.

Denverova serija protiv Los Anđeles Lejkersa u finalu Zapada bila je najgledanija utakmica konferencija još od 2011. sa najvećim brojem od čak 10,788,000 ljudi koji su pomno pratili, saopštila je kompanija zadužena za podatke o ispraćenosti "Nilsen".

Među populacijom mlađom od 50 godina, sadržaj NBA plej-ofa bio je u "top" 20 najgledanijih na svim platformama.

Finale između Denver Nagetsa i Majami Hita je, uprkos sumnjama skeptika, prosečno beležilo čak 11 miliona gledalaca. Peti, ujedno i poslednji duel nakon kojeg je usledila proslava novog šampiona, gledalo je 10 miliona, a to je više od petog meča prošlogodišnjeg finala za jedan odsto.

Informer

Denver Nagets i Majami Hit u ovogodišnjem finalu

Uzevši u obzir ovoliko očiju koje su gledale dominaciju Nikole Jokića kroz doigravanje ove sezone, ne treba da čudi podatak da je Somborcu popularnost "poletela".

Zabeleženo je nestvarnih 540 miliona istraživanja pojma "Nikola Jokić" na raznim internet pretraživačima, što je srpskog košarkaša postavilo na ubedljivo prvo mesto najgledanijeg i "naj trending" igrača NBA lige ove godine.