Autor: Informer.rs

15.06.2023.

14:51

Foto: printscreen

Sport

TUŽNE VESTI NA 'OLD TRAFORDU'! Preminula legenda Mančester junajteda!

Nekadašnji defanzivac ostavio je najdublji trag u Lidsu i Mančester junajtedu. On je ponikao u Sent Mirenu, odakle je 1972. stigao na "Elan roud" i tu ostao šest sezona.

Sa Lidsom je osvojio šampionsku titulu u sezoni 1973/73, dok su godinu dana kasnije postali vicešampioni Evrope. Odlazak na "Old Traford" usledio je 1978, a za "crvene đavole" odigrao je preko 180 mečeva, dao 20 golova i osvojio FA kup 1983.

Gordon je bio i standardni reprezentativac Škotske, pa je za nacionalni tim upisao 30 nastupa. Visoki štoper je po završetku igračke karijere jedno vreme bio skaut, a potom je postao TV lice, stručni konsultant i komentator na televiziji "Skaj".

Prvi zdravstveni problemi Mekvinu su se pojavili u oktobru 2011, kada je saznao da boluje od raka pankresa. Uspeo je da pobedi opaku bolest, ali je potom u januaru 2021. ustanovljeno da ima vaskularnu demenciju.

Njegova ćerka Hejli, koja je inače novinarka "Skaja", otkrila je da je u poslednjim danima života njen otac bio vezan za krevet, da je jako teško unosio tečnost i hranu, kao i da su mu nosila bila potrebna tri puta dnevno.