Autor: Informer.rs

17.06.2023.

07:48

Foto: REUTERS/Heiko Becker

Sport

NIŠTA OD NAGELSMANA: Pariz Sen Žermen se okreće B opciji!

Više od deceniju Pariz Sen Žermen čelnici Pariz Sen Žermena imaju samo jedan san - titulu Lige šampiona. Ogromna ulaganja i moćan tim rezultat nisu doneli, treneri su se menjali kao na traci - ni to nije pomoglo, ali katarski vlasnici nemaju nameru da odustanu. Nakon što je sa Parka pričneva otišao Kristof Galtije, Sveci traže novog trenera, ali to po pisanju "Ekipa" neće biti Julian Nagelsman. 

Dugo je nemački stručnjak pragovarao sa Parižanima, delovalo je da je posao sklopljen, ali je u poslednjem momentu došlo do razmimoilaženja. Imali su Sveci ideju da Nagelsman bude prvi trener, a da mu ulogu asistenta "igra" Tjeri Anri. Francuz je to odbio, kasnije je i dugogodišnji pomoćnik Dino Topmeler preuzeo Ajntraht iz Frankfurta te se zamisao Pariz Sen Žermena srušila kao kula od karata. 

Ipak, francuski mediji pišu kako je klub iz prestonice od starta imao i B opciju. Španski "Relevo" prenosi da se radi o Tijagu Moti, bivšem fudbaleru Pariz Sen Žermena i stručnjaku koji je trenersku karijeru počeo upravo na Parku prinčeva. 

Informer

Tijago Mota je osam sezona nastupao za Svece, osvojio je čak 18 trofeja, nakon veoma uspešne karijere uplivao je u trenerske vode upravo u Parizu gde je sa omladinskim timom ređao dobre rezultate. Prvi samostalni angažman imao je u Đenovi, kasnije je vodio Speciju, a početkom minule sezone nasledio je Sinišu Mihajlovića u Bolonji. 

Klub sa stadiona Renato Del'Ara ređao je sjajne rezultate u Seriji A što je bila preporuka za Tijaga Motu. Pominjao se Brazilac kao potencijalni naslednik Lučana Spaletija u Napoliju, ali je u međuvremenu podno Vezuva otišao Rudi Garsija. Ipak, nakon što se javio Pariz Sen Žermen utisak je da će Bolonja morati da traži novog trenera.