Autor: Informer.rs

17.06.2023.

14:42

Foto: Starsportphoto

Sport

KAKAV TRANSFER ZA TSC! RATKOV na pregledima U SALCBURGU, vicešampion Srbije dobija 4.500.000 EVRA!

Najbolji strelac TSC minule sezone obući će dres Salcburga, čije boje brani i srpski reprezentativac Strahinja Pavlović (22)!

Sjajan posao tokom pregovora odradili su čelnici superligaša iz Bačke Topole, koji će na ime ovog transfera zaraditi 4.500.000 evra za obeštećenja, dodatnih 500.000 na ime dodatnih bonusa, plus 15 procenata od narednog transfera visokog centarfora, saznaje portal "Mocart sport".

Ratkov je već doputovao u austrijski grad na lekarske preglede, posle kojih će, ukoliko sve bude kako treba, potpisati ugovor na četiri godine.

Informer

Ratkov će biti saigrač sa Strahinjom Pavlovićem

Rođeni Beograđanin se u prethodnoj takmičarskoj godini potpuno afirmisao, a na ukupno 40 mečeva postigao je 15 golova i upisao pet asistencija. Predvodio je TSC do najvećeg uspeha u istoriji kluba - drugog mesta u Superligi i učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Sjajne partije perspektivnog špica nisu promakle brojnim evropskim klubovima. Interesovanje za Petra pokazivali su Parma, Anderleht, Zenit, Brentford, timovi iz američke MLS lige...

Međutim, odluka je na kraju pala na Salcburg, sredinu koja je poznata po afirmaciji mladih igrača. Dres "bikova" u prošlosti su nosile svetske zvezde poput Erlinga Holanda, Sadija Manea, Dajota Upamekana, Takume Minamina, Patsona Dake, Dominika Soboslaja, Karima Adejemija... Možda će baš i Ratkov krenuti njihovim stopama.