Autor: Informer.rs

17.06.2023.

16:40

Foto: EPA

Sport

OSVOJIO MUNDIJAL, RAZBILA GA NEMAČKA, SADA IMA NOVI KLUB! Legendarni trener ne odustaje, sa 75 godina preuzeo 21. tim u karijeri! (FOTO/VIDEO)

Legendarnom stručnjaku to će biti 21. različiti klub u trenerskoj karijeri, koja je, verovali ili ne, započeta davne 1982. godine!

Ogromna je lista klubova koje je popularni "Big Fil" predvodio. Počeo je karijeru u brazilskom klubu CSA, a potom bio kormilar Žuventuda, Pelotasa, Al-Šababa iz Saudijske Arabije, Gremija, Gojasa, Al Kadisije iz Kuvajta, selekcije kuvajta, Krisijume, Al-Ahlija iz Arabije, japansku Ivatu, Palmeiras, Kruzeiro, reprezentaciju Brazila i Portugala, zatim Čelsi, uzbekistanski Bunjodkor, kineski Gvangžu Evergrande, Kruzeiro i Atletiko Paranaense. Neke ekipe je vodio dva ili tri puta, a Gremio čak četiri, dok je selektor Brazila bio u dva navrata.

Zaista, impresivna karijera! Ono po čemu će ga Brazilci zauvek upamtiti su Svetska prvenstva iz 2002. i 2014. godine. Prvo je osvojio, na drugom je doživeo najveću blamažu u životu, koja će ga proganjati.

Informer

 

Naime, 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji dominantno je došao do "Boginje", a svetu je predstavio neke od budućih svetskih zvezda, poput Ronaldinja, Klebersona, Lusija i ostalih. Na krilima te slave živeo je dugo, bio je omiljena ličnost u domovini, da bi 2014. godine doživeo šamar koji će večno pamtiti.

Informer

 

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu, Skolari je imao zadatak da "kariokama" donese šestu titulu prvaka sveta. Sve je to dobro išlo do polufinala, a onda je usledio čuveni meč sa Nemačkom, koji je obeležio istoriju fudbala. 

Nemci su, upravo u Belo Orizonteu, gde će ubuduće raditi kao trener, savladali Brazilce sa čak 7:1 i naneli im najbolniji poraz u istoriji. 

U Atletiko Mineiru čeka ga vrlo jak igrački kadar, između ostalog, igrači poput Hulka, Paulinja i Otavija.