Autor: Informer.rs

18.06.2023.

14:37

Foto: Starsportphoto

Sport

GOTOVO JE, RATKOV POTPISAO ZA SALCBURG! TSC zaradio 4.500.000 evra, ali to nije sve!

Patar Ratkov je u redove austrijskog velikana stigao iz TSC-a, kojem je na ime transfera pripala suma od 4.500.000 fiksno, uz moguć bonus od još 500.000 evra.

U ugovor je uključena i klauzula po kojem će tim sa severa Srbije dobiti i 15 odsto od naredne prodaje svog doskorašnjeg golgetera.

- Neverovatan je osećaj, ovo je veliki klub. Dugo sam pratio Red Bul Salcburg, sjajno je organizovan. Pričao sam sa Strahinjom Pavlovićem uoči transfera i rekao mi je u superlativu o svemu što me čeka ovde. Ne mogu da dočekam da zaigram na "Red Bul Areni" prvi put- reako je Petar Ratkov za zvanički sajt Salcburga.

Petar Ratkov je rođen 2003. godine i karijeru je započeo u FK DIF, odakle je došao u TSC. Ove sezone je zablistao sa 13 postignutih pogodaka. Mladi reprezentativac je bio na meti Empolija, Kozence, Specije, Anderlehta i Parme. 

Sportski direktor Salcburga Kristof Frojnd sipao je komplimente na račun mladog fubalera. 

- Petar je veoma talentovan mladi igrač, koji iako ima samo 19 godina, već je skupio 75 nastupa u elitnoj ligi Srbije, tako da je već iskusan. Dobiće vreme koje mu je potrebno da bi se adaptirao na viši nivo i na nove izazove. Petar je poznat po veoma dobrom mentalitetu i radiće naporno od prvog dana kada nam se pridruži - rekao je Frojnd.