Autor: Informer.rs

19.06.2023.

10:23

Foto: Tanjug

Sport

AMERI RASTUŽILI BORJANA! Doskorašnji kapiten Zvezde ostao bez pehara! (VIDEO)

Amerikanci su u finalu slavili protiv Kanade rezultatom 2:0, a oba pogotka u Las Vegasu postignuta su u prvom poluvremenu. Dvostruki asistent bio je fudbaler Borusije iz Dortmunda Đovani Reina, a Milan Borjan je vadio loptu iz mreže već u 12. minutu.

Reina je izveo korner i u šesnaestercu pronašao Krisa Ričardsa koji je udarcem glavom zatresao mrežu doskorašnjeg asa Zvezde, koji je novi član Slovana.

I u 34. minutu Reina je loptom u prostor pronašao Folarina Baloguna, a ovaj je postigao prvenac u dresu nacionalnog tima.

Uprkos dva primljena gola, Borjan je ostavio dobar utisak, a Amerikanci su imali 10 udaraca u okvir gola Kanade čiji je najbolji igrač bio upravo doskorašnji čuvar mreže šampiona Srbije.

Za reprezentaciju SAD ovo je druga titula, a pobednici su bili i pre dve godine, kad je održano prvo izdanje Konkaf  Lige nacija. Za najkorisnijeg igrača završnog turnira proglašen je 24-godišnji vezista Čelsija Kristijan Pulišić.

Informer

 

Meksikanci su osvojili bronzanu medalju pobedivši Panamu minimalnim rezultatom, golom Hesusa Galjarda u četvrtom minutu. U meču za treće mesto, Meksiko je pobedio Panamu minimalnim rezultatom golom Hesusa Galjarda u četvrtom minutu.