Autor: Informer.rs

19.06.2023.

20:36

Foto: Starsportphoto

Sport

SJAJNE PROGNOZE ZA "ORLOVE" I PIKSIJA! Srbija ima 97 odsto šanse za plasman na EURO

Specijalizovana agencija koja se bavi računanjem sportske statistike "Gracenote Live" izračunala je koje selekcije u ovom trenutku imaju šanse da izbore mesto na EURO, a "orlovi" se nalaze u samom vrhu.

Čak devet timova ima više od 90 odsto šanse za plasman na kontinentalni šampionat, a Srbija je visoko kotirana na petom mestu sa 97 posto da obezbedi vizu za Nemačku. Pored našeg tima, tu su još i Portugal, koji je prvi sa 99 odsto šansi, slede Švajcarska, Engleska, Francuska, Hrvatska, Belgija, Češka i Škotska. 

Između 80 i 90 odsto šansi se daje Španiji, Poljskoj, Danskoj i Mađarskoj, koja je zajedno sa Srbijom u grupu, dok su Holanđani jedini između 70 i 80 odsto.

Razlog za ovako dobar plasman izabrannika Dragana Stojkovića Piksija jesu uvodne dve pobede u kvalifikacijama protiv Litvanije i Crne Gore, kao i slabi rezultati glavnih protivnika u grupi. 

Informer

"Orlovi" su trenutno prvi na tabeli sa šest bodova, dva više od Mađarske i Crne Gore koja ima i utsakmicu više od dva glavna favorita. Srpska reprezentacija već sutra ima priliku da protiv Bugarske u Razgradu stigne do novih bodova i učvrsti se na prvoj poziciji na tabeli. 

Podsetimo, naša selekcija je poslednji put na EURO igrala 2000. godine.