Autor: Informer.rs

19.06.2023.

22:50

Foto: tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Sport

ŠVAJCARCIMA MALO DVA GOLA PREDNOSTI! Slovencima i Dancima trebala pobeda, na kraju - remi! Belorusi dali dva komada TZV. KOSOVU!

Selekcija Finske je nešto ranije u toku dana ubedljivo pobedila San Marino i učvrstila prvo mesto u grupi H, dok se za drugo mesto vodi ljuta bitka.

Dancima je bila potrebna pobeda baš kao i ekipi Slovenije i domaćin je poveo već u 25. minutu preko Šporara dok su Danci do izjednačenja došli u 42. minutu preko Rasmusa Vintera.

Pošto u drugom poluvremenu golova nije bilo, ove dve selekcije podelile su bodove.

U istom terminu igrao se i drugi par ove grupe i tu smo videli pobedu Kazahstana nad Severnom Irskom rezultatom 1:0. Jedini gol na meču postigao je Aimbetov u 88. minutu susreta.

U grupi I smo videli reprezentaciju Švajcarske koja je uspela da zadrži prvo mesto u grupi iako nije uspela da pobedi Rumuniju i taj meč je završen rezultatom 2:2.

Imali su Švajcarci dva gola prednosti, ali im to nije bilo dovoljno. Zeki Amduni je oba gola postigao u prvom poluvremenu, tačnije poveli su Švajcarci u 28. minutu i u 41. povećali na 2:0 pred kraj prvog poluvremena.

U nastavku nisu uspeli da postignu novi gol, ali zato Rumuni jesu. Valentin Mihaila je prvo u 89. minutu smanjio na 2:1 da bi konačnih 2:2 postavio u 92. minutu utakmice.

Fudbaleri Belorusije su sa 2:1 pobedili tzv. Kosovo, dok je reprezentacija Izraela sa 2:1 bila bolja o Andore.

Izraelci su poveli u 42. minutu preko Šloma, dok je Albert Rosas u 52. minutu doneo izjednačenje. Za pobedu Izraela postarao se Manor Solomon u 61. minutu.