Autor: Informer.rs

20.06.2023.

07:13

Foto: EPAIMAGES

Sport

VEČERAS IGRA SRBIJA! OBUČEŠ SVETI DRES, ČUJEŠ HIMNU... "Orlovi" ruše Bugare na letu ka Evropskom prvenstvu

"Orlovi" će večeras od 20.45 (RTS 1, Arena 2 premijum) gostovati Bugarskoj u Razgradu u meču 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Piksijevi izabranici odigrali su do sada dva meča i sa šest osvojenih bodova prvi su u grupi G. S druge strane, Bugari, koje predvodi sa klupe srpski stručnjak Mladen Krstajić, igrali su tri utakmice i osvojili samo jedan bod.

Lepo i efikasno

Ide gas

Kad obučem sveti dres reprezentacije, nema veze ko je sa druge strane, motiva mi ne fali
Dušan Tadić

Nema dileme da su gosti favoriti, iako nisu u kompletnom sastavu. Prema Stojkovićevim rečima, ekipa razmišlja samo o pobedi.

- Pre nego što smo krenuli u kvalifikacije, rekao sam da će svaka utakmica za nas biti finale. Meč protiv Bugarske je finale broj tri. Prva dva finala smo rešili u svoju korist, želimo da nastavimo u tom ritmu. Na terenu će se videti šta su prednosti, a šta mane. Mi ćemo se truditi da pokušamo da naš stil igre bude dominantan i donese nam prednost. Na kraju krajeva, želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima, jer smo u Razgrad došli da pobedimo - jasan je Piksi.

Informer

Dejan Joveljić, heroj Srbije protiv Jordana



Prvi put će prekoputa sebe imati velikog prijatelja Mladena Krstajića i nada se da će ga pobediti. Večeras, kad izađu na teren, na 90 minuta zaboraviće da su drugari.

- Prvi put se dešava u karijeri da se sastajemo. Mladen Krstajić je moj veliki prijatelj, pravi trener, naravno da i bugarski tim i on imaju problema, nisu dobro startovali, učiniće sve da dođu do rezultata. Bićemo vrlo oprezni. Bićemo sportski neprijatelji, a posle utakmice ćemo i dalje ostati veliki prijatelji - jasan je Stojković.

Fale špicevi

Tim je desetkovan izostankom napadača Luke Jovića, Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića. Međutim, kapiten Tadić ne brine da će oni koji istrče na teren biti bolji od rivala i pobediti.

- Sam kraj je sezone, igramo fudbal iz ljubavi i zadovoljstva, svesni smo značaja za našu zemlju, imamo maksimalan fokus, dobro smo radili, pripremali se fizički i psihički, svi su obazrivi. Želimo da priredimo dobru utakmicu i, naravno, da pobedimo. Svaki susret sa komšijama je neka vrsta derbija, dodatni stimulans. Ali najveći je nositi ovaj sveti dres Srbije i nastupati za našu zemlju. Nebitno ko je na drugoj strani. Kada obučeš dres, čuješ himnu, to je najveći stimulans, ko god da je protivnik - zaključio je Tadić.
 

Informer

 

Krstajić: Opušteno na Srbiju

Učiniću sve da ekipu rasteretim pred utakmicu sa Srbijom, poručio je selektor fudbalske reprezentacije Bugarske Mladen Krstajić.

- Ova ekipa je mlada, ima 22 godine u proseku. Ne može ništa preko noći da se pravi. Naravno da ću uraditi sve da se što bolje pripremimo psihološki i da što više rasteretimo momke za utakmicu protiv Srbije - zaključio je srpski stručnjak.