Autor: Informer.rs

21.06.2023.

17:02

Foto: EPAIMAGES

Sport

ARSENAL DOVEO POJAČANJE IZ KOMŠILUKA! 'Tobdžije' završile drugi najveći transfer u klupskoj istoriji

Proteklih nedelja spekulisalo se o tome gde će nemački reprezentativac nastaviti karijeru, pošto se dovodio i u vezu sa madridskim Realom, ali očigledno je Arsenal bio najbrži i najkonkretniji.

Ekspert za transfere Fabricio Romano objavio je da je vicešampion Engleske izdvojio čak 70 miliona evra na ime obeštećenja za Haverca, dok će "plavci" dobiti i dodatnih šest miliona kroz određene bonuse.

Mladi ofanzivni vezista, a po potrebi i klasičan napadač, potpisaće višegodišnji ugovor sa londonskim klubom nakon odrađenih lekarskih pregleda, a zvanična promocija biće obavljena do kraja ove nedelje.

Informer

 

Ovo je ujedno i drugi najveći transfer u istoriji Arsenala, a rekord i dalje drži Nikolas Pepe, koji je pre četiri godine Lilu plaćen 80 miliona evra. Haverc je na "Stamford Bridž" došao u septembru 2020. iz Bajer Leverkuzena za 80 miliona evra i dosad je odigrao 139 utakmica, dao 32 gola i upisao 15 asistencija.

S obzirom da su "tobdžije" završile ozbiljan posao kada je reč o napadačkom delu tima, to znači da su se njihove šanse za dovođenje Dušana Vlahovića iz Juventusa znatno smanjile. S druge strane, Čelsi i dalje ostaje jedan od glavnih favorita za potpis srpskog reprezentativca u ovom prelaznom roku.