Autor: Informer.rs

23.06.2023.

10:12

Foto: EPA

Sport

MUTNE RADNJE! Premijer liga traži dokaze od Čelsija da nisu u vlasništvu Saudijaca!

Nije novost da se mnogo zvučnih imena u poslednje vreme seli u "pustinju" za apsurdne sume novca.

Poslednji fudbaler koji je iz jednog tima iz liga "petice" prešao u Saudijsku Arabiju je Ngolo Kante, koji će dres Čelsija zameniti onim Al Itihada.

Informer

Ngolo Kante

Zanimljivo je da se, pored Kantea, na put Arabije spremaju još Hakim Zijeh, Kalidu Kulibali i Eduard Mendi, do skora igrači londonskih "plavaca".

Odlazak ovolikog broja fudbalera u novu, ali istu, sredinu zabrinuo je čelnike Premijer lige koji sada od Čelsija zahtevaju dokaze da nisu delom vlasništvo Javnog investicionog fonda tamošnje države.

Sumnjaju na umešanost ove organizacije u poslove Toda Bolija prilikom kupovine kluba sa "Stamford Bridža", nakon što je on "otet" Romanu Abramoviču zbog rata u Ukrajini.

Informer

Pod istragom - Tod Boli

Britanski "Telegraf" navodi da su iz kancelarija Čelsija stigle informacije da je dokumentacija prikupljena i da će uskoro biti predata čelnicima engleske lige.

Podsetimo, američki oligarh, Tod Boli je hvalio potez Njukasla kada je "svrake" preuzela grupacija iz Saudijske Arabije.

- Njukasl će se promenom vlasništva uključiti u borbu za prvih sedam mesta u ligi. Imaće priliku da pobede bilo koga - svojevremeno je govorio Boli.