23.06.2023.

10:49 >> 10:50

Foto: Starsportphoto

Sport

ERAKOVIĆ I IVANIĆ NAJSKUPLJI U SUPERLIGI! A pogledajte kome je najviše pala cena

Sezona za nama bila je odlična za određene igrače iz Superlige, a to se odrazilo i na njihove cene. Sajt specijalizovan za tržišnu vrednost igrača "Transfermakrt" promenio je pred prelazni rok cifre, tako da neki igrači sad značajno više koštaju.

Istina, nisu to brojke kojima će se sutra voditi klubovi koji budu želeli da ih kupe, ali ne može da škodi ako nekom cena tamo skoči za milion ili dva.

Informer

Očekivano, najviše je u tom smislu profitirala Crvena zvezda. Ekipa je u sezoni za nama igrala na tri fronta, osvojila je duplu krunu i borila se u grupnoj fazi Lige Evrpe. Momak o kojem se najviše pričalo i od koga na "Marakani" očekuju najveći prihod je štoper Strahinja Eraković. Na njegovoj strani je iskustvo, igranje za reprezentaciju, ali pre svega godine, jer sa samo 22 već se oporobao na velikoj sceni, značajno je napredovao iz sezone u sezonu i nije ni čudo što za njega očekuju makar deset miliona evra, ako ga uopšte budu prodavali. Prema "Transfermartku", njegova cena je skočila za dva miliona evra i sada iznosi devet miliona evra.

Pomalo iznenađujuće zbog godina, jeste da Mirko Ivanić (29) košta isto koliko i Eraković. I za njegove usluge, sudeći po specijalizovanom sajtu, potrebno je izdvojiti devet miliona evra.

Među prvih pet su i Osman Bukari i Stefan Mitrović iz Crvene zvezde, dok čast Partizana brani štoper, inače crnogorski reprezentativac Igor Vujačić. Njegova vrednost skočila je za 500.000 evra i sada on košta 4,5 miliona evra.

Za razliku od onih koji su napredovali, postoje i oni čija je vrednost pala. Uglavnom je to zbog godina, mada ima i onih čija je igra u padu.  Među deset u nejvećem padu, nalaze se šestorica igrača iz Crvene zvezde, trojica iz Partizana i jedan iz Vojvodine. U odnosu na prošlu godinu, manje koštaju Aleksandar Dragović, Aleksandar Katai, Milan Rodić, Uroš Spajić, Marko Gobeljić i Slavoljub Srnić. Iz redova crno-belih na pomenutoj listi našli su se Siniša Saničanin, Bibras Natho i Patrik Andrade. Među desetoricom kojima je najviše pala cena našao se i fudbaler Vojvodine Nemanja Ljubisavljević.