Autor: Informer.rs

23.06.2023.

20:51

Foto: EPA

Sport

REKONSTRUKCIJA U TOTENHEMU: Stiže Lorisov NASLEDIK, na radaru i MEGVAJER!?

Još jedna košmarna sezona Totenhema privedena je kraju. Godinu je na klupi Pevaca otpočeo Antonio Konte, ali je bilo izvesno da na relaciji italijanskog trenera i kluba nešto nije kako treba. Sve je rezultiralo rastankom u martu nakon čega je brigu o prvom timu preuzeo njegov asistent - Kristijan Stelini. Ipak, ni on se nije proslavio u Londonu, a sezonu je kraju priveo Rajan Mejson. 

Bilo je jasno da se nekadašnji vezista Pevaca neće zadržati na stadionu London, a potvrda toga stigla je nedavno kada je Totenhem predstavio novog stratega  - Ange Postekoglua. Australijanski stručnjak stiže posle dominantne sezone na klupi Seltika, ali je jasno da ga u Britaniji očekuje pakleno težak zadatak. 

Informer

Prvi cilj Pevaca je jasan - zadržati Hari Kejna. Budući da je pitanje da li će u tome uspeti, Totenhem je krenuo u rekonstrukciju čitavog tima. Pre desetak dana otkupljen je ugovor Dejana Kuluševskog, ali je to bio samo početak onoga što nas čeka u narednim danima. 

Budući da je Totenhem u većem delu prošle sezone delovao užasno, Danijel Levi morao je da "dreši kesu" za pojačanja zbog čega su Pevci jedni od najaktivnijih na tržištu. Veliki broj igrača dovodi se u vezu sa londonskim velikanom, ali je utisak da su prioriteti novi golman i najmanje dva štopera. 

Dugogodišnji čuvak mreže i kapiten Ugo Loris na kraju sezone oprostio se od Totenhema zbog čega su Pevci krenuli u potragu za novim golmanom. Tržište nije "bogato" - Andre Onana je jedan od retkih dokazanih čuvara mreže koji su "dostupni, ali je Kamerunac daleko od dogovora sa Pevcima. Da stvar bude gora, golman Intera bi mogao da završi u Mančester junajtedu zbog čega se Totenhem okrenuo Giljermu Vikariju. 

26-godinišnji Italijan prošle sezone je bio jedan od najboljih golmana u Seriji A braneći boje Empolija. Totenhem je spreman da za njega plati 20.000.000 evra i tako dugoročno reši pitanje među stativama. Pre nekoliko dana pominjao se i David Raja iz Brenforda, ali Osice nisu želele da posluju sa gradskim rivalom i tražile su 40.000.000 evra za španskog reprezentativca. 

Informer

Kada govorimo o poziciji štopera - lista je nešto duža. Hari Megvajer, Ajmerik Laport, Maks Kilman, Mark Guehi i Edmond Tapsoba samo su neka od imena koja se dovode u vezu sa Totenhemom. Utisak je da bi Pevci bili zadovoljni ako bi makar dvojica od pomenutih stigla u London. Prva želja je Tapsoba iz Bajer Leverkuzena, ali je stameni defanzivac u pregovorima sa još nekoliko evropskih velikana. 

Opcija sa Hari Megvajerom se nikako ne dopada navijačima budući da je kapiten Mančester junajteda dokazan kao "kiksara" u poslednjih nekoliko sezone. Zbog toga, utisak je da su Laport, Kilman i Guehi najrealnije opcije za Pevce.

Bilo kako bilo, očekuje nas izuzetno uzbudljiv prelazni rok u čitavoj Evropi, a posebno zanimljivo bi moglo da bude u Londonu.