Autor: Informer.rs

25.06.2023.

18:24

Foto: Informer

Sport

LALATOVIĆ SE NE PLAŠI RATA! Vraća se u Ukrajinu i preuzima prvoligaša!

To će za nekadašnjeg fudbalera i trenera Crvene zvezde biti drugi inostrani angažman u karijeru, pošto je prethodno imao epizodu u Al Batinu iz Saudijske Arabije.

Ovog puta, Lalatović se odlučio za povratak u Ukrajinu, gde je kao igrač nosio dres Šahtjora iz Donjecka. Čak ni ratni sukobi ove zemlje sa Rusijom nisu sprečili temperamentnog stratega da prihvati poziv kluba iz Luganska, koji je minulu sezonu završio kao trećeplasirani u tamošnjoj Premijer ligi, iza Šahtjora i kijevskog Dinama.

Informer

 

Ukrajinski mediji prenose da bi bivši kormilar mnogobrojnih srpskih timova već sutra mogao da bude promovisan u novog šefa stručnog štaba Zorje. Iako aktuelni trener Patrik van Leuven ima ugovor do 2025, on će se verovatno preseliti u Donjeck, a popularni Lala je u prednosti da ga nasledi, pre svega, zbog poznavanja jezika i prilika u tamošnjem fudbalu.

Isti izvori navode da bi Nenadov pomoćnik u novom klubu trebalo da bude mladi Hrvat Mladen Bartulović, koji je do sada radio kao asistent u Ingulecu.

Bivši defanzivac ima prilično bogatu trenersku karijeru iza sebe. Počeo je još 2011. u Sremu, a potom je vodio Proleter, Voždovac, Napredak, Crvenu zvezdu, Borac iz Čacka, Vojvodinu, Čukarički, niški Radnički, Al Batin, banjalučki Borac i Mladost iz Novog Sada. Bio je i selektor mlade reprezentacije Srbije.