Autor: Informer.rs

26.06.2023.

09:59

Foto: EPAIMAGES

Sport

KOLONIJA ASOVA U ARABIJI SVE VEĆA! I Brazilac otišao na Bliski istok

Odlaskom sjajnog napadača u Saudijsku Arabiju samo je nastavljen niz koji je zimus pokrenuo Kristijano Ronaldo. Brazilski as će se priključiti Karimu Benzemi, N'Golo Kanteu, Rubenu Nevešu i Kaliduu Kaulbaliju, a nije isključeno da do kraja letnjeg prelaznog roka ta brojka drastično poraste.

Firminu je istekao ugovor sa engleskim velikanom i još prošlog leta bilo je poznato da saradnja neće biti produžena. Spekulisalo se čak da bi čak mogao da završi u Real Madridu, želeli su ga je i Juventus i pojedini američki timovi iz MLS lige, ali je klub iz Džede ipak bio najbrži i najkonkretniji.

Informer

 

Prema informacijama do kojih je došao poznati ekspert za transfere, Fabricio Romano, iskusni centarfor će odraditi lekarske preglede između srede i petka, a potom potpisati trogodišnji ugovor vredan 60.000.000 evra!

Firmino je prethodnih osam godina s velikim uspehom branio boje Liverpula. Došao je na "Enfild roud" leta 2015. za 41 milion evra iz Hofenhajma. Posebno zanimljivo je to što ga je nemački klub doveo tako što je šef klupske skauting službe Luc Fanenštil igrao popularnu video-igru "Fudbal menadžer", na kojoj je upravo Brazilac blistao. Odlučio je da otputuje u Južnu Ameriku, gde ga je gledao uživo, a potom kupio od drugoligaša Figuirensea za četiri miliona evra.

Popularni Bobi je za "crvene" odigrao 362 utakmice, dao 111 golova i upisao 79 asistencija, uz osvojenu titulu u Premijer ligi i Ligi šampiona.