Autor: Informer.rs

26.06.2023.

12:15

Foto: EPAIMAGES

Sport

NIJE SVE U PARAMA! Nemac odbio milione iz Saudijske Arabije i potpisao za Barselonu do 2025.

Sjajni fudbaler nije pao pod uticaj novca i bogatih ponuda sa Bliskog istoka, poput mnogobrojnih asova ovog leta, već je održao reč i preselio se na "Nou Kamp". Iskusni vezista je sa Barselonom potpisao ugovor do leta 2025. uz opciju da saradnja bude produžena na još godinu dana, a po sezoni će inkasirati devet miliona evra.

Gundoganu je istekla saradnja sa Mančester sitijem, sa kojim se rastao na najlepši mogući način - osvajanjem "triple krune". Slavili su "građani" u Ligi šampiona, Premijer ligi i FA kupu, pa im je minula sezona bila najbolja u istoriji kluba. Nudili su čelnici i produžetak saradnje svom kapitenu, ali je on još zimus odlučio da je vreme za promenu sredine.

Momak koji ima tursko poreklo imao je poziv nekoliko klubova iz Saudijske Arabije, kao i Arsenala, ali presudila je njegova želja da se oproba u španiji, obuče dres evropskog velikana i sarađuje sa legendom kakva je Ćavi Ernandez. Upravo bi nekadašnji član Bohuma, Nirnberga i Borusije Dortmund trebao da bude nosilac igre aktuelnog šampiona Primere, zbog čega je u njegov ugovor stavljena i otkupna klauzula od čak 400 miliona evra.

Očekuje se da će Barsa u narednim danima završiti i dolaske štopera Injiga Martineza, ali i talentovanog Brazilca Viktora Rokea. S druge strane, klub su napustili veterani Serhio Buskets i Đordi Alba, a njihovim stopama ovog leta bi trebali da krenu i Samjuel Umtiti, Klemon Lengle, Seržinjo Dest...

Kada je reč o Sitiju, odlazak Gundogana trebao bi da nadomesti Mateo Kovačić, koji stiže iz Čelsija za obeštećenje od 35 miliona evra.