26.06.2023.

12:49

Foto: EPAIMAGES

Sport

MESI, OVDE NISI NAJVEĆI: "Bombonjera" skandirala Argentincu na oproštaju Rikelmea

On je na čuvenoj "Bombonjeri", stadionu Boke Juniors, okupio mnoge zvezde, od kojih je najveća bila Lionel Mesi. Napadač Intera iz Majamija doživeo je da mu više od 50.000 ljudi kaže - ovde nisi najveći.

Možda je Mesi najveći ikada, možda ima najviše Zlatnih lopti, osvojio je sve što se moglo osvojiti uključujući i Svetsko prvenstvo, ali u Buenos Ajresu, pa još među navijačima Boke, nikada neće imati epitet najvećeg. To je rezervisano za Maradonu, a onda za Huana Romana Rikelmea. 

Informer

Lionel Mesi

Na terenu se osim Mesija našlo mnogo velikih fudbalskih imena poput Anhela di Marije, Gabrijela Milita, Estebana Kambijasa, Huana Pabla Sorina. Navijači su ih sve pozdravili, a onda su Mesiju skandirali:

"Mesi, Mesi, moraš da mi oprostiš. U Boki je najveći, najveći je Ramon", orilo se sa tribina. 

Naravno, Rikelme je zahvalio sunarodniku što je umesto na odmor, došao na njegov oproštaj. Zanimljivo je da je na dan utakmici obojici bio rođendan.

- Ne zam da li si veći od Maradone, jedino znam da bi trebao da si na odmoru sa svojom prodicom, ali si pristao da budeš moj gost. Hvali ti na tome i izvinjavam se tvojoj porodici. Nadam se da se lepo provodiš - poručio je Rikelme prijatelju.

Nakon toga u kratkom govoru zahvalio je na svemu što mu je fudbalska karijera donela. 

- Fudbal mi je dao sve u životu i ja sam mu zahvalan na tome. Zahvaljujući ovoj igri sam došao u situaciju da majci mogu da kupim kuću i obezbedim pristojan život. Srećan sam i što sam imao priliku da igram sa velikim fudbalskim imenima i nastupam pored igrača koji je bio moj idol dok sam bio dete - Dijega Armanda Maradone - zaključio je Argentinac.