26.06.2023.

22:30

Foto: reuters

Sport

BORJAN U PROBLEMU! Fudbalski savez Kanade MOŽDA PROGLASI BANKROT i POVUČE SE SA TAKMIČENJA

On je naveo čelni ljudi trenutno razmatraju mogućnost podnošenja zahteva za bankrot i ispituju kakve bi sve to posledice moglo da donese sa sobom.

- Mi se nalazimo u velikoj borbi. Nismo u neposrednoj opasnosti, ali bi trebalo istražiti šta bankrot uključuje i kako bi mogao da utiče na našu organizaciju. Ne dolazi dovoljno prihoda za programe koje treba sprovesti, a to uključuje sve, od obrazovanja trenera u bazi i razvoja sudija do mladih nacionalnih timova, te naših seniorskih muških i ženskih selekcija. O bankrotu se razgovaralo, ali ne u smislu strategije ili nečega što razmatramo. To nam je apsolutno poslednja opcija. Ali ne bih ispunio svoju dužnost da ne obavim svoje detaljno istraživanje o tome - rekao je De Vos.

Koliko je ozbiljna finansijska situacija govori i to što bi i muška i ženska seniroska reprezentacija Kanade mogle da se povuku sa Gold kupa.

Informer

- Izazov je to što trenutno nemamo dovoljno sredstava za organizaciju utakmica u septembru i oktobru. Trebaju nam utakmice protiv vrhunskih protivnika kako bismo zaradili novac - dodao je De Vos.

Početkom juna kada su putovali na meč protiv SAD, igrači i stručni štab su morali da se voze u ekonomskoj klasi, a razlog je nedostatak novca.

- Što se tiče letova u poslovnoj klasi, to vredi samo za transatlantske letove. Voleli bismo da možemo sve naše igrače uvek prevozimo poslovnom klasom, ali nemamo finansijska sredstva za to. Nije da kažemo: 'Niste to zaslužili ili nije vam potrebno to.' Jednostavno to ne možemo priuštiti - zaključio je on.

Muški tim Kanade, za koji brani sada već bivši kapiten Crvene zvezde Milan Borjan, bi trebalo da od utorka počne takmičenje na Gold Kupu protiv Gvadelupea, dok ženski tim Kanade bi trebalo 20. jula da odigra prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu.