27.06.2023.

15:23

Foto: REUTERS/Ciro De Luca

Sport

NIJE SAMO ZBOG NOVCA: Kulibali otkrio zbog čega je otišao u Arabiju

On će zarađivati 20 miliona evra po sezoni i otkrio je na šta će da ode veliki deo njegovih primanja.

- Prvi razlog je novac, naravno, to ne mogu poreći. Moći ću da pomognem celoj svojoj familiji da dobro živi, od roditelja preko rođaka. Takođe, u Senegalu radim na nekoliko projekata i novac će mi biti neophodan. U selu mojih roditelja počeli smo da gradimo kliniku. To košta. U planu je i mnogo projekata za mlade - rekao je Kulibali.

Informer

Prema Klubalijevim rečima, privuklo ga je to što ide u muslimansku zemlju, gde će se osećati kao kod svoje kuće. Osim toga, nije bio zadovoljan statusom u Čelsiju i trebala mu je promena. 

- Drugi važan razlog je vera. Ja sam Musliman i Saudijska Arabija je idealna destinacija za moju porodicu i mene. Treći razlog je što nisam bio zadovoljan situacijom u Čelsiju. Ne volim da budem u klubu u kojem ću da sedim i ne radim ništa. Više volim da idem tamo gde me zaista žele - zaključio je Senegalac.

Kulibali je u bogatoj karijeri nastupao za Mec, Genk, zatim je 2014. godine prešao u Napoli, u kojem je proveo osam sezona, da bi psolednju godinu proveo u Čelsiju. "Plavci" su za njega platili 38 miliona evra, a kad su ga prodavali, uspeli su da povrate 23 miliona evra.