Autor: Informer.rs

30.06.2023.

07:22

Foto: ap photo

Sport

Podrhtava fudbalsko tlo! Predsednik Barse isprozivao Siti i progovorio o Mesiju!

Progovorio je Đoan Laporta o Lionelu Mesiju i razlozima zbog kojih se Argentinac ipak nije vratio na "Kamp Nou" nakon dve godine u Pariz Sen Žeremenu.

- Želeo sam da se vrati u Barselonu. Imao je veoma težak period u Parizu. Njegov otac mi je rekao da Leo nije želeo dodatni pritisak. Mi ga izuzetno poštujemo i nadamo se da će mu biti dobro u Majamiju. Barsa će uvek biti njegov dom - kaže prvi čovek Barse.

Informer

Otkrio je Laporta i zašto još nije produžen ugovor sa Ćavijem, koji je klubu doneo titulu prvaka Španije.

- On ima ugovor još godinu dana. Svestan je da je najbolji trener za Barselonu, sjajna ličnost koja poznaje klub, poštuje ga i mnogo pomaže. Pričaćemo kada dođe vreme. Ne žurimo nigde. Postoje neki prioriteti, a to je unapređivanje tima. Imamo plan koji će nam pomoći da registrujemo igrače. Već smo mu najavili da želimo da pričamo u budućnosti. On želi da nastavi, samo nismo postavili dadtum. Prioritete moramo prvo da rešimo. Letnja pijaca počinje u subotu Gundogan je stigao. Postoji još prečih stvari i Ćavi to razume.

Bilo je  najavljeno da je transfer Viktora Rokea na pomolu i da će Atletiko Paranaenseu u naredne tri godine pripasti 35.000.000 i potencijalnih 10.000.000 evra, ali još nema ozvaničenja potpisa momka kojem fudbalski znalci predviđaju vrhunsku karijeru.

Informer

Laporta

- Radimo na tome -  kratko je prokomentarisao Laporta.

Poručio je Laporta da nisu mnogi igrači Barse na prodaju.

- Prošle godine odbili smo 100.000.000 evra za De Jonga i dobro smo učinili što smo ga zadržali. Postoje igrači koji su zaštitni znak našeg stila igre i koji su esencija timskog rasta i progresa. Dobijali smo ponude za Pedrija, De Jonga, Kristensena, Arauha, Ansua Fatija... Ali smatramo da oni treba da ostanu u prvom timu Barselone jer predstavljaju sadašnjost i budućnost kluba. Situacija je bolja nego pre dve godine i to u svim segmentima... Ekonomskom, društvenom, institucionalnom - poručio je Đoan Laporta.