Autor: Informer.rs

30.06.2023.

17:47

Foto: reuters

Sport

Atletiko Madrid menja grb! Navijači doneli konačnu odluku

Navijači su rekli svoje! Poznat je Atletiko Madrid kao klub sa ogromnom bazom vernih navijača, a u klubu itekako umeju da cene svoje najvernije pristalice. Zbog toga, velikan iz španske prestonice dozvolio je navijačima da biraju koji će grb biti korišćen od naredne sezone. 

Navijači su imali priliku da biraju između aktuelnog grba i onog koji je korišćen pre njega, a većina glasača opredelila se za tradicionalni "logo". Od 138.881 glasača, čak 77.690 glasalo je da se stari grb vrati. Iz kluba su poručili da će njihova odluka na snagu stupiti 1. jula 2024. godine! 

Promena grba uključuje ne samo promene na dresovima, već i promene na stadionu, akademiji, društvenim mrežama, licencama, svoj dokumentaciji, milionima proizvoda sa imenom kluba. Zbog toga, iz uprave su poručili da se radi o ozbiljnom procesu, ali o procesu na koji su se obavezali navijačima. 

Kako se navodi, grb koji će biti u upotrebi još ove sezone postaće tako deo istorije koja je počela 1903. godine kada je prvi grb preuzet od Atletik Bilbaoa.