Autor: Informer.rs

30.06.2023.

18:50

Foto: printscreen

Sport

Koliko ima godina? Prosudite sami! Austrijanci predstavili mladog reprezentativca Kameruna (FOTO)

Veliki transferi širom sveta "detoniraju" fudbalsko tržište, gotovo svaki dan odjekne neka transfer "bomba", a mi smo rešili da vam predstavimo Đavala Kaibu. Na prvi pogled deluje da se radi o, za naše standarde, nebitnom poslu austrijskog Altaha, ali kada se zađe u suštinu čini se da bi Kamerunac mogao da bude zvezda "skandala" u narednim mesecima. 

Dakle, Altah se danas putem društvenih mreža pohvalio pojačanjem iz Kameruna. Kaiba stiže u Austriju, a klub je podelio njegovu fotografiju uz napomenu da se radi o igraču koji ima svega 20 godina!? Po fizičkom izgledu, reklo bi se da se radi o fudbaleru koji ima makar duplo toliko! 

Austrijanci su ga već predstavili na zvaničnim stranicama kluba i jasno je da će u narednom periodu nositi dres tima koji je prethodne sezone trenirao Miroslav Klose. Njegov dolazak izazvao je brojne reakcije, a mnogi sumnjaju da se radi o momku koji je mladi reprezentativac Kameruna. 

Kaiba je fudbaler koji pokriva poziciju zadnjeg veznog, rođen je 8. februara 2003. godine, navodno, a u komentarima na objavi povela se velika polemika oko njegove starosti. Mnogi sumnjaju u verodostojnost njegove papirologije posebno zbog činjenice da su Afrikanci u prošlosti često lažirali svoje podatke. 

U centru takvog skandala pre nekoliko godina našao se i Gelor Kanga, a najpoznatiji primer je Džozef Minala. Štoper Lacija koji je sa 17 godina optužen da ima 32 zbog čega su svi klubovi odustali od saradnje sa njim, danas nastupa u nižim ligama Italije...