Autor: Informer.rs

30.06.2023.

20:07

Foto: Twitter/FSS

Sport

Šansa za Partizan? Nastasić ostao bez ugovora u Španiji!

Uspeo je Matija Nastasić da oživi karijeru u Majorci tokom jesenjeg dela prvenstva. Delovalo je da će srpski štoper uspeti da odigra sezonu u kontinuitetu bez problema sa povredama, ali je proleće pokvarilo kompletan utisak. Epilog - rastanak Nastasića i Majorke nakon samo godinu dana. 

Delovalo je da će španski klub iskoristiti opciju u ugovoru i produžiti saradnju na još godinu dana, ali je Majorka putem društvenih mreža poželela Nastasiću mnogo sreće u nastavku karijere. 

Nastasić je tokom nedavno završene sezone odigrao 14 utakmica i postigao jedan gol. Ostavio je solidan utisak u dresu Majorke, ali opet nedovoljan da ga klub zadrži zbog čega je sada slobodan u izboru nove sredine. Za sada, nema naznaka gde bi povremeni srpski reprezentativa mogao da nastavi karijeru, ipak, njegov povratak u Partizan uvek je aktuelna opcija. 

Informer

Matija Nastasić u  dresu Majorke

Iskusni štoper je crno-beli dres nosio 2011. godine kada je za 2.500.000 evra pojačao Fiorentinu. Kasnije je nastupao za Mančester siti i Šalke, solidna karijera je iza njega, ali je utisak da nikada nije ispunio svoj pun potencijal zbog brojnih povreda. 

Štoperska pozicija u Partizanu ostala je "upražnjena" nakon odlaska Igora Vujačića, ali je pitanje da li Nastasić sa 30 godina želi da se vrati u Srbiji. Nema dileme da bi Srbin bio ogromno pojačanje za crno-bele, ipak, utisak je da će iskusni defanzivac biti na meti još nekih klubova u inostranstvu.