Autor: Informer.rs

01.07.2023.

17:47

Foto: Starsportphoto

Sport

Nadmašiće oca! Sin Partizanove legende predstavljen u Čelsiju!

Ostao je Almami Moreira zapamćen kao jedan od najboljih stranaca koji su ikada nastupali u Srbiji. Momak iz Gvineje Bisao je ostavio dubok trag u dresu Partizana, a utisak je da će njegovu sjajnu karijeru nadmašiti naslednik - Dijego Moreira. 

Mladi reprezentativac Portugala važio je za jednog od najvećih talenata Benfike. Debitovao je i za prvi tim Orlova, ali je pred kraj sezone odbio da potpiše novi ugovor sa portugalskim velikanom. Iskoristio je to londonski Čelsi i "ukrao" kapitalno pojačanje za budućnost. 

Moreira je danas i zvanično predstavljen u Londonu, sa Čelsijem je potpisao ugovor na pet godina, a dolazi sa već pozamašnom biografijom. On je u dresu Benfike osvojio omladinsku Ligu šampiona. Upravo te sezone skrenuo je pažnju na sebe zbog čega je svrstan među najveće talente sveta. 

Dijego Moreira rođen je u Portugalu dok je njegov otac branio boje Standarda iz Liježa. Tamo je i Almamijev naslednik i započeo svoju fudbalsku karijeru odakle se preselio  u tabor Benfike. 

Kada govorimo o Almamiju Moreiri on je čitvau igračku karijeru proveo u Evropi, a najbolje partije pružao je u dresu Partizana. Sa crno-belima osvojio je tri titule, dva Kupa Srbije, nastupao je u grupnoj fazi Lige šampiona. Kasnije se vratio u Srbiju, ali u Vojvodinu čije je boje branio na 31 utakmici.