Autor: Informer.rs

06.07.2023.

06:30

Foto: AP/Photo

Sport

Sprema se štoperska vrteška u Evropi!

Prelazni rok počeo je pre nekoliko dana, a najveće transfer "bombe" već su odjeknule širom Evrope. Džud Belingem otišao je u Real Madrid, Lionel Mesi je obukao dres Inter Majamija, dok je veliki broj fudbalera krenuo "trbuhom za kruhom", odnosno, u pravcu Saudijske Arabije. Ipak, prema pisanju inostranih medija očekuje nas prava transfer vrteška u narednim danima.

Odavno su prvoklasni štoperi na ceni, a upravo bi oni mogli da naprave totalnu zbrku na tržištu u narednim danima. Transfer Lukasa Ernandeza u Pariz Sen Žermen je gotova stvar. Zbog toga, mesto u srcu odbrane Bajern Minhena ostalo je upražnjeno, Bavarci su ekspresno pronašli zamenu i aktivirali otkupnu klauzulu za Kim Min Džaea iz Napolija. 

Reprezentativac Južne Koreje bio je ključni čovek u osvajanju titule Napolitanaca nakon tri decenije, ali će posle samo godinu dana otići iz kluba. Zbog toga, podno Vezuva moraju da razmišljaju o njegovom nasledniku, kako se može čuti, izbor je pao na Ibrahimu Konatea. 

Francuski reprezentativac nije se naigrao u Liverpulu tokom poslednje dve sezone. Ruku na srce, imao je Konate mnogo problema sa povredama zbog čega je prednost u tandemu sa Virdžilom Van Dajkom uglavnom imao Džoel Matip. Žele to Napolitanci da iskoriste i dovedu stamenog štopera, a kako prenosi "Koriere delo sport", Italijani neće pitati za cenu. 

Redsi su Konatea pre dve godine platili 40.000.000 evra RB Lajpcigu, očekuje se da ništa manje od toga neće biti u igri ni sada, naravno, ukoliko do dogovora između Liverpula i Napolija dođe. 

Sve što smo pomenuli do sada utiče i na transfer politiku Mančester junajteda. Crveni đavoli smatraju da nakon odlaska Kim Min Džaea u Bajern na tržištvu više nema štopera koji bi predstavljali pojačanje te su se okrenuli jačanju ostalih delova tima. 

Želi Mančester junajted napadača i golmana, a kako prenose ostrvski mediji na meti velikana sa Old Traforda nalazi se i Orelijan Čuameni iz Real Madrida. Navodno, Junajted je spremio 60.000.000 evra za Francuza, ali je pravo pitanje da li će Blankosi želeti da se odreknuu defanzivnog veziste.