Autor: Informer.rs

05.07.2023.

23:48

Foto: EPAImages

Sport

Realova "krađa" ljutom rivalu! Turski biser umesto u Barseloni završio u Madridu

Prethodne godine titula jeste pripala Barseloni, ali je prvu bitku u novoj sezoni dobio Real Madrid! Blankosi ispred nosa ljutom rivalu ukrali jednog od najvećih talenata evropskog fudbala - Ardu Gulera! 

Glavnu ulogu u čitavom poslu mogao bi da ima Juni Kalafat koji je bio ključan čovek u dolasku Džuda Belingema u Real Madrid. Iskusni menadžer uspeo je da ubedi Gulera kako su Blankosi bolja sredina u odnosu na Barselonu, a klub iz španske prestonice obavezao se na obeštećenje od oko 20.000.000 evra koje će leći na račun Fenerbahčea. 

Reč je o momku koji je za prvi tim Fenera debitovao u avgustu 2021. godine, a nekoliko meseci kasnije postigao je i prvi gol protiv Alanje čime je postao najmlađi strelac u istoriji Superlige Turske. 

Arda Guler igrao je sjajno tokom prethodne sezone, posebno dobro u finalu Kupa kada je predvodio Fener do pobede nad Bahčešehirom. Bio je to dovoljan signal za Barselonu i Real Madrid da pojure za talentovanim Turčinom, a epilog je njegov potpis  za Blankose. 

Guleru se dodatno svidela transfer politika Real Madrida koji pravi smenu generacije, a Turčin će u novom klubu imati priliku da igra uz Belingema, Kamavingu, Čuamenija, Vinisijusa i Rodriga, a uskoro bi put Španije trebao da krene i Endrik koji je nedavno kaparisan. Dakle - Blankosi su formirali sastav za narednu deceniju.