Autor: Informer.rs

07.07.2023.

16:47

Foto: REUTERS/Susana Vera

Sport

Predsednik Brazila opleo po Anćelotiju: Ako je tako dobar zašto nije vodio Italiju?

Dugo je Brazil vrebao i želeo da na mesto selektora postavi Karla Anćelotija. Do dogovora je napokon došlo pa će Italijan od naredne godine predvoditi Karioke. Očkivanja javnosti su, kao što je bilo i očekivano, podeljene, ali je malo ko mogao da zamisli primedbu koja je stigla od prvog čoveka Brazila - Luisa Inasia Lula da Silve. 

Predsednik južnoameričke države nije previše oduševljen što će Anćeloti biti novi selektor Brazila. Naprotiv, da Silva je svoj "glas" dao privremenom selektoru Fernandu Dinizu koji će na klupi reprezentacije ostati dok Anćeloti ne stupi na novu funkciju. 

- Volim Anćelotija, ali lako je voditi evropsku ekipu sa 11 igrača koje je sam birao. Isto tako, zašto nikada nije bio selektor Italije, njegova zemlja ima problema, nije se plasirala na prethodna dva Svetska prvenstva? Diniz mi je draži, ima karakter, kreativan je i pravi vođa u svlačionici - rekao je predsednik Brazila. 

Informer

 

Anćeloti će na novu funkciju stupiti neposredno pred početak Kopa Amerike, ali predsednik Brazila smatra da novi selektor neće rešiti probleme.

- Po mom mišljenju, problem naše reprezentacije nije loš selektor, ni prethodni, a ni sadašnji. Problem je kvalitet igrača koji nije na nekadašnjem nivou - oštro je dodao Luis Inasio Lula da Silva.