Autor: Informer.rs

09.07.2023.

13:10

Foto: Tanjug

Sport

Vlahović i Kostić izbačeni iz Evrope!

UEFA je razmatrala kaznu za Juventus zbog ranijeg kršenja finansijskog fer pleja, a torinski klub je sam predložio da ta kazna bude izbacivanje iz Konferencijske lige. UEFA je prihvatila taj predlog, pa se tako "stara dama" spasila žešćih sankcija za sledeću sezonu ( 2024/2025. godine).

Juventus je proteklu sezonu završio na sedmom mestu Serije A pošto mu je deset bodova oduzeto zbog malverzacija oko transfera. Da nije bilo te kazne, "stara dama" bi sa trećeg mesta izborila plasman u Ligu šampiona, dok ovako je imala mogućnost da igra samo Ligu konferencije.

Informer

Ali, neće igrati ni u  najslabijem evropskom takmičenju zbog ranijeg kršenja finansijskog fer pleja. Torinski klub je svesno pristao na pomenuti dogovor, nagodio se sa Evropskom fudbalskom kućom kako bi izbegao dalje i žešće kazne, pošto bi im je pretilo izbacivanje iz Lige šampiona, ako bi je izborli. 

Juventus će u Ligi konferencije zameniti Fiorentina, koja je završila na osmom mestu Serije A. Klub iz Firence poražen je od Vest Hama u finalu poslednjeg izdanja Lige konferencije. Tako će u Ligi konferencije umesto Dušana Vlahovića i Filipa Kostića igrati Luka Jović,  Nikola Milenković i Aleksa Terzić.

Mesecima se spekuliše o odlasku Vlahovića iz Juventusa, a ova odluka bi samo mogla da ubrza proces. Čelsi  je u poslednje vreme pokazao ozbiljno interesovanje za Srbina. Jedna varijanta je da prodaju Obamejanga, a druga da pošalju Lukakua u Torino, doplate 25 miliona i uzmu Vlahovića.  Juventus nema nameru da spusti cenu, ona je bez bonusa 70 miliona. Pored Čelsija pominju se Real Madrid, Bajern, Arsenal...