Autor: Informer.rs

11.07.2023.

08:33

Foto: AP/Massimo Paolone

Sport

Prvi čovek Lacija sve potvrdio: Sergej me je zamolio da napusti klub

U rimski klub stigla je zvanična ponuda od 40 miliona evra, a igrač će zarađivati 20 miliona evra po sezoni. Sergej Milinković Savić krenio je stopama drugih fudbalskoh asova, Kristijana Ronalda, Karima Benzeme, Ngola Kantea..

Tim povodom oglasio se i predsednik Lacija, Klaudio Lotito. Kaže da je želeo da zadrži našeg reprezentativca, ali da je fudbaler bio izričit po pitanju odlaska.

- Ako neko želi u Arabiju podsticaj je samo novac, ali morate njega da pitate. Pokušao sam da ga zadržim do poslednjeg trenutka, ali kada me neko zamoli da ide zbog ličnih razloga, šta da radim? Hteli smo da produžimo ugovor i poboljšamo uslove - rekao je prvi čovek Lacija.

Navodno će Lacio na ime obeštećenja dobiti 40 miliona evra.

- Sa Sergejom sam se dogovorio da ako stigne normalna ponuda za Lacio može da ide. Ponuda je niža od 50 miliona, nešto manja, ali ću učiniti igraču zbog posvećenosti – zaključio je Lotito.

Informer

Sergej je u Lacio došao iz Genka 2015. godine. Tokom osmogodišnjeg mandata u plavom dresu uspeo je da osvoji Kup Italije i dva Superkupa. Zabeležio je ukupno 267 nastupa uz 57 postignutih golova. Inače, srpski reprezentativac je u karijeri nastupao i za novosadsku Vojvodinu, sa kojom je u sezoni 2013/2014 osvojio Kup Srbije.  Novosađani profitirati ovim transferom. Vojvodina  će zaraditi 1,2 miliona evra, kako je Informer prvi preneo. Vezista je u klubu iz Novog Sada prošao sve mlađe kategorije, tako da Novosađanima sleduje tri odsto od svakog njegovog narednog transfera.