Autor: Informer.rs

11.07.2023.

12:22

Foto: EPAIMAGES

Sport

Skandal! Fudbalerke moraju da spavaju sa selektorom: To je normalno!

Anonimna reprezentativka Zambije je za Gardijan otkrila da je Muape od nekih igračica tražio se*s u zamenu za igranje u reprezentaciji.

"Ako želiš da spava sa tobom moraš da kažeš da. Postalo je normalno da trener spava s reprezentativkam a- rekla je fudbalerka za Gardijan.

Predsednik tamošnjeg saveza Endrju Kamanga rekao je da je sve navode prosledio FIFA, koja vodi postupak protiv selektora.

- Niko se nije službene žalio, ali i pored toga optužbe smatramo veoma ozbiljnim i pokrenuli smo istragu. Sarađivaćemo sa policijom Zambije u rešavanju ovog pitanja. FIFA će sprovesti istragu, a i mi ćemo poduzeti sankcije, imamo pravila i propise koji moraju da se poštuju - poručio je Kamanga. 

Gardijan dodaje i da su za zlostavljanje optuženi i treneri drugih ženskih reprezentacija, pa čak i selektor zambijske reprezentacije do 17 godina. Brus je preuzeo ekipu 2018. godine i odveo ekipu na Svetsko prvenstvo prvi put u istoriji.

Jedan izvor otkrio je da su fudbalereke bile suočene sa pretnjom da će biti žestoko kažnjene ukoliko bilo šta otkriju, ali da pretnje nisu došle direktno od selektora.

"Savez žmuri zbog dobrih rezultata reprezentacije. U javnosti se hvale dobrim imidžom, ali se iza svega krije nešto sasvim drugo", rekao je anonimni izvor.

Zambija će na debiju na Svetskom prvenstvu igrati sa Japanom 22. avgusta.