Autor: Informer.rs

11.07.2023.

13:33

Foto: FK Voždovac

Sport

Voždovac golmana doveo iz Italije!

Vladan Đekić je ponikao u mlađim kategorijama Crvene zvezde, odakle je 2016. godine prešao u milanski Inter. Među "zmajeve" dolazi posle sedam i po sezona provedenih u italijanskom fudbalu.  Pored Intera u Italiji je igrao za Pizu, Kazertanu i Viterbese.

Klub iz Zaplanjske dogovorio je trogodišnju saradnju sa Đekićem, a sportski direktor Voždovca, Bojan Leontijević, kaže da je klub spreman i da sačeka golmana jer će mu biti potrebno vreme za adaptaciju

- Posle isteka ugovora i odlaska Miloša Krunića, izbor za njegovog naslednika pao je na golmana koji dolazi iz Italije. U jednom periodu bio je konkurentan i za poziciju prvog golmana velikog Intera. Mislimo da u ovom trenutku možemo pomoći jedni drugima. Definitivno ima kvalitet, a mi smo spremni i da malo sačekamo da se ispolji, s obzirom da će mu trebati vremena za adaptaciju. On je profil i golmana i ličnosti koji se uklapa u ambijent koji kreiramo -  poručio je  Leontijević.

Za mlađe kategorije milanskog kluba branio je uspešno kako u omladinskoj Ligi šampiona, tako i u Primaveri, a dva puta je bio omladinski prvak Italije.

Trener golmana u stručnom štabu Zmajeva, gospodin Predrag Miljković, istakao je da je od ranije upoznat sa golmanskim kvalitetima bivšeg đaka nekadašnjih prvaka Evrope.