Autor: Informer.rs

13.07.2023.

12:02

Foto: Reuters

Sport

Fudbalska zvezda šokirala svet! Bio sam zlostavljan, počeo da pušim sa sedam i raznosim drogu...

U podkastu sa Gerijem Nevilom, legendarnim engleskim defanzivcem, fudbaler Evertona otvorio je dušu i dotakao se potresnih stvari koje su mu obeležile detinjstvo.

- Sa šest godina sam bio zlostavljan. Onda sam poslat u Afriku da se naučim disciplini, pa sam vraćen nazad. Sa sedam sam počeo da pušim, a sa osam sam počeo da prodajem drogu. Jedna starija osoba mi je rekla da nikad ne bi zaustavili klinca na biciklu i tako bih vozio okolo sa loptom, a ispod bih imao drogu. Sa 11 sam visio sa mosta zbog nekog lika sa imanja pored. Odraslog čoveka - rekao je Ali, a preneo Skaj Sport.

Informer

Kada je udomljen, krenuli su bolji dani za fudbalskog asa.  Tada su se stekli uslovi da postane fudbaler i da ne završi u svetu kriminala.

- Do 12. godine sam udomljen i od tada sam imao sjajnu porodicu - kazao je Ali, koji je ove godine bio šest nedelja na rehabilitaciji zbog korišćenja tableta za spavanje i alkohola.

Fudbal mu je pomogao da postane bogat i slavan, u neku ruku mu pružio utehu za bolno detinjstvo, a Ali je igrao u karijeri za MK Dons, Totenhem od 2015. do 2022. da bi kao pozajmljeni igrač Evertona prošlu sezonu proveo u Bešiktašu.