Autor: Informer.rs

13.07.2023.

13:44

Foto: Reuters

Sport

Miroslav Klose: Ne razumem odluku Sergeja da ode u Arabiju

Klose, koji je sa Sergejem igrao godinu dana u Laciju, kaže da razume da to urade Karim Benzema ili Kristijano Ronaldo, koji su u poznim igračkim godinama, ali ne i Sergej Milinković-Savić, koji je doskora imao ponude najjačih evropskih klubova i utisak je da je mogao da bira gde će nastaviti karijeru.

Informer

Klose je u intervjuu za "Korijere delo Sport" pričao o Sergejevom transferu, a ono što je izjavio teško da će se dopasti reprezentativcu naše zemlje.
- Gledao sam 20 minuta jedne utakmice saudijske Pro lige i ne bih znao da ocenim na kom su trenutno nivou. Međutim, ono što vidim je da mnogi igrači idu tamo. Već su otišli Benzema i Kristijano Ronaldo i u njihovim godinama, ima smisla otići tamo. Što se tiče Sergeja, situacija je nešto drugačija. Po mom mišljenju, nije bilo vreme za ovaj potez. Mislim da bi mu više odgovarale Engleska ili Španija, ali to je njegova odluka i moramo da je poštujemo - naglašava Klose.

Informer

 

Podsetimo, Al Hilal je ozvaničio dolazak Sergeja Milinković-Savića iz Lacija, koji je na tom transferu zaradio 40 miliona evra. Srpski fudbaler će, po informacijama sa Bliskog istoka, zarađivati 30 miliona evra po sezoni, a potpisao je na tri godine.
Klose je, komentarišući taj transfer, otkrio da je u poznim igračkim godinama imao bogatu ponudu iz Kine, ali da nije želeo da ide tamo.
- Kada sam napustio Lacio imao sam ponudu iz Kine. Ipak, nisam želeo da idem tamo, jer sam već imao 38 godina i završavao karijeru - zaključuje Klose.