Autor: Informer.rs

14.07.2023.

14:18

Foto: printscreen instagram

Sport

Smederevo puca na visoko! "Oklopnici" sve jači, stiglo veliko pojačanje!

Ekipa Smedereva 1924 od petka je jača za Miloša Radivojevića (33), univerzalnog defanzivca koji će u narednih godinu dana nositi dres kluba za koji mnogi smatraju da bi trebao da bude deo elitnog fudbalskog ranga.

Momak koji podjednako dobro pokriva poziciju levog beka i levog štopera, nakon što je u minuloj sezoni bio jedan od najstandardnijih igrača u Novom Sadu, opredelio se za klub čiji je šef struke Saša Mićović. 

Informer

Radivojević je u karijeri sa uspehom igrao za Voždovac, Rad, Radnički iz Niša, Hapoel Ironi Kirjat Šmonu (Izrael), Ziru (Azerbejdžan) i Slaven Belupo (Hrvatska).

- Zadovoljstvo mi je što sam došao u klub bogate tradicije i daću sve od sebe da se vrati tamo gde mu je mesto, a to je Superliga srbije. Sportski direktor Predrag Sikimić radi sjajan posao, pomoćni trener Bojan Ostojić mi je bio rival na terenu i izuzetno ga cenim i kao igrača i kao čoveka. Sa šefom Mićovićem nisam imao prilike da sarađujem, ali uzbuđen sam, imam pozitivna očekivanja i jedva čekam da krene prvenstvo - poručio je nekadašnji kapiten Rada Miloš Radivojević.

Informer

Klub koji se od 2001. godine pet godina zaredom takmičio na evropskoj fudbalskoj sceni, tri puta u okviru Intertoto kupa i dva puta u Kupu UEFA želi da se vrati na staze stare slave, ali jasno je da neće Mićović i njegov pomoćnik Bojan Ostojić imati lak zadatak.

Pre Radivojevića, u Smederevo su stigli i Miloš Ožegović iz austrijskog Mauerwerka, Nikola Bujičić iz Borca, Uroš Vesić iz Trajala i Aleksa Jovanović iz Zemuna. 

Najveći uspeh u nacionalnom šampionatu ostvaren je u sezoni 2001/02 koju su Smederevci završili na trećem mestu prvenstvene tabele, dok je u Kupu SR Jugoslavije klub te sezone stigao do finala u kome je uspešnija bila ekipa Crvene zvezde. Već naredne sezone Smederevci su se revanširali crveno-belima, takođe u velikom finalu, i tako stigli do prvog trofeja u dugoj istoriji.

Klub bogte tradicije je na kraju sezone 2007/08 nakon baraža ispao u niži rang, da bi se kao drugoplasirani tim već naredne sezone vratio u elitni rang. Ponovna selidba u drugi po snazi rang takmičenja usledila je nakon sezone 2012/13, a već na kraju naredne usledila je i selidba u Srpsku ligu Zapad. Povratak u Prvu ligu Srbije izborili su na kraju 2018/19, nakon pet godina, osvajanjem prvog mesta u Srpskoj ligi Zapad. Već nakon jedne sezone vratili su se u treći rang takmičenja kao poslednjeplasirani tim, gde su se zadržali tri godine, da bi sada ponovo obezbedili Prvu ligu.