Autor: Informer.rs

15.07.2023.

22:19

Foto: printscreen

Sport

Mesi predstavljen u Majamiju!

Prošlo je mesec dana otkako je saopšteno da će Lionel Mesi potpisati ugovor sa Interom koji nastupa u MLS ligi u Sjedinjenim Američkim Državama, a danas je slavni Argentinac i zvanično predstavljen.

Osvajač svetskog prvenstva sa Argentinom će noseći roze dres zaraditi 60 miliona dolara godišnje ugovorom koji će trajati dve godine.

Predstavljanje na stadionu u Fort Loterdejlu predviđeno je za nedelju, dok će konferencija za štampu biti zakazana za ponedeljak.

Za ekipu Intera mogao bi debitovati već u petak kada njegovu ekipu očekuje meč sa meksičkim timom Kruz Azula.

Informer

Lionel Mesi "zapalio" Ameriku

Interesovanje za "nepoznati" tim iz Majamija, Floride je utrostručeno, pa maleni stadion ne može ni upola da primi sve one koji su želeli da kupe sezonsku ulaznicu kako bi ispratili svaki domaći meč jednog od najboljih fudbalera u istoriji ovog sporta.

MLS - Glavna fudbalska liga - svesna je koliko će Mesijev dolazak na ovaj kontinent doprineti popularizaciji njihovog takmičenja.

- Presrećni smo što je najbolji fudbaler sveta izabrao Inter Majami i našu ligu, a njegova odluka je svedočanstvo uzleta i energije naše lige i našeg sporta u Severnoj Americi. Ne sumnjamo da će Lionel pokazati svetu da američka liga  može biti liga izbora za najbolje igrače u svetu fudbala - rekao je komesar MLS-a Don Garber.