Autor: Informer.rs

17.07.2023.

06:20

Foto: Instagram

Sport

Dragiša Gudelj se vratio na teren 111 dana posle srčanog udara!

Srpski fudbaler Dragiša Gudelj (25) pobedio je u najvažnijoj utakmici i vratio se na teren posle srčanog udara, koji je doživeo 25. marta ove godine!

Sjajne vesti podelio je njegov rođeni brat Nemanja (31) na svom Instagram profilu. Naš reprezentativac je, uz fotografije Dragiše dok se sprema za prijateljski meč sa njegovom Seviljom, napisao "111 dana kasnije", aludirajući na period koji je njegov mlađi brat proveo pod nadzorom lekara usled rizičnog zdravstvenog stanja.

Informer

Objava Nemanje Gudelja

Levom beku Kordobe je tada dijagnostikovana srčana tahikardija i samo je stručnom i hitrom reakcijom medicinskog osoblja izbegnut najgori scenario. On je tokom utakmice Treće lige Španije protiv Rasing Ferola, tačnije u 11. minutu, iznenada pao na teren i ostao bez svesti.

Lekari su brzo reagovali na licu mesta i uspeli da reanimiraju Dragišu koji je, uprkos svemu, želeo da se vrati u igru. Tek kasnije je, detaljnim analizama, utvrđeno da su njegove šanse za preživljavanje bile izuzetno male, ali je mladi defanzivac uspeo sve da prebrodi, uz ogromnu podršku porodice i prijatelja.

U međuvremenu je Gudelj prihvatio savet doktora, pa je početkom aprila podvrgnut hirurškoj intervenciji. Njemu je, poput čuvenog danskog asa Kristijana Eriksena, ugrađen automatski defibrilator, koji će mu kontrolisati rad srca.

Gudelj je prvo počeo sa lakšim treninzima i radom u teretani, a skoro četiri meseca od infarkta, Gudelj se sada ponovo se obreo i na terenu. Srbin će sa kapitenskom trakom oko ruke predvoditi Kordobu naredne sezone.

Informer

"Moj kapiten", ponosne reči brata Nemanje