Autor: Informer.rs

17.07.2023.

12:55

Foto: profimedia

Sport

Spektakularna promocija Lionela Mesija u Majamiju! (FOTO+VIDEO)

Dolazak jednog od najboljih fudbalera svih vremena Lionela Mesija (36) u Inter Majami podigao je na noge čitavu Floridu! Doskorašnji član Pariz Sen Žermena dočekan je u Americi kao kralj, a ni kiša i loše vreme nisu sprečili 18.000 navijača da napune tribine stadiona "DRV PNK".

Argentinac je zadužio "desetku", a potpisao je ugovor do 2025. godine, po kojem će inkasirati 120 miliona dolara. Ono čime je Mesi posebno oduševio simpatizere člana MLS lige je to što nije želeo u Saudijsku Arabiju, gde su ovog leta pohrlili mnogobrojne zvezde, već je odbio Al Hilal i njegovih 400 miliona evra po sezoni.

Naravno, sjajnog ofanzivca dočekao je čuveni engleski as Dejvid Bekam (48), koji je vlasnik Majami Intera, zajedno sa braćom kubanskog porekla Horheom i Hoseom Masom.

- Hvala klubu na ovom prijemu, na ljubaznosti koju osećam otkako sam stigao. Da budem iskren, veoma sam srećan što sam ovde. Došao sam sa velikom željom da se takmičim i pobedim. Ne sumnjam da ćemo uživati svi zajedno i da će se divne stvari dogoditi uskoro - rekao je Mesi.

Svečana ceremonija, vatromet, Mesijeve slike, skandiranje publike, transparenti i argentinske zastave krasile su sinoć dom fudbalera Majamija. Leo je na promociju došao u društvu porodice, supruge Antonele i sinova Matea, Tijaga i Ćira.

Tu je bio i njegov novi trener, Herardo Tata Martino, a preko video-bima dobrodošlicu su mu poželeli proslavljeni argentinski košarkaš Manu Đinobili, kao i poznati iz sveta muzike poput Marka Entonija, Glorije i Emilija Estefana...

Jasno je da će omaleni "gaučos" doneti Majamiju mnogo više od samih fudbalskih kvaliteta, pre svega, ogromnu finansijsku dobit i popularnost.

- Vreme će se od sada deliti na ono pre i ono posle Lionela Mesija... Ovo je naš trenutak. Momenat da promenimo fudbal u ovoj zemlji - poručio je milijarder Horhe Mas.