Autor: Informer.rs

19.07.2023.

11:37

Foto: Starsportphoto

Sport

Bivši fudbaler Partizana završio u Indiji!

Nije čest primer da srpski fudbaleri karijeru nastave da grade u Indiji, ali je upravo takav put izabrao Alen Stevanović (32). Nekadašnji prvotimac Partizana prihvatio je poziv tamošnjeg superligaša Džamšedpura iz istoimenog grada i potpisao ugovor na dve godine.

Krilni ofanzivac je prethodnu sezonu proveo u IMT-u, sa kojim je bio lider u Prvoj ligi, čime je izborio i plasman u elitno takmičenje. Međutim, neće se sa "traktoristima" okušati u Superligi, već će imati novi izazov u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Informer

Stevanović je minulu sezonu odigrao za IMT

Momak koji je rođen u Švajcarskoj imao je zanimljiv put, pošto je iz obrenovačkog Radničkog otišao pravo u Inter, na čijoj je klupi tada sedeo Žoze Murinjo. Nastupao je još i za Torino, Toronto, Palermo, Bari, Speciju, japanski Šonan, Vislu Plok i Carsko selo, dok je u Humskoj bio od 2015. do 2017. i za to vreme sa crno-belima osvojio jednu "duplu krunu".

- Čast je što sam poslao član Džamšedpura. Čuo sam mnogo toga lepog o klubu i navijačima i uzbuđen sam što sam najzad došao u ovaj grad. Verujem da uz pravu podršku možemo da se vratimo u sam vrh tabele - poručio je Stevanović na promociji.

Engleski trener Skot Kuper oduševljen je zbog dolaska Srbina, za kojeg veruje da će biti veliko pojačanje.

- Alena su želeli mnogobrojni klubovi iz Evrope i Azije, ali on je izabrao nas. Ovo je fenomenalan posao za Džamšedpur, koji smo uspeli da realizujemo, između ostalog, zbog dobrih odnosa i veza koje moj pomoćnik i ja imamo u Srbiji. Uveren sam da će nam Stevanović doneti kvalitet i energiju, ima veliko iskustvo, skromna je osoba i vrhunski profesionalac - rekao je Kuper.